Gsm-fabrikant Nokia heeft op zijn evenement Nokia World in Londen een prototype getoond van de Kinect Device, een buigbare telefoon. Door het toestel in een bepaalde vorm te plooien is het mogelijk door foto's te bladeren, in- en uit te zoomen of liedjes af te spelen. Het scherm buigt daarbij gewoon mee.

De nieuwe technologie kan ook gecombineerd worden met een aanraakscherm. Het Finse bedrijf ziet daar nieuwe mogelijkheden in: een telefoon die je kan opnemen door erin te knijpen bijvoorbeeld, of waarvan je het volume hoger kan zetten door de hoek naar je oor toe te duwen.

Ook zou het dankzij de buigtechnologie niet meer nodig zijn om de telefoon uit zijn beschermhoesje te halen om bepaalde functies te gebruiken.

De Chief Technology Officer van Nokia, Henry Tirri, kan nog niet zeggen wanneer de eerste toestellen met de nieuwe technologie op de markt gebracht kunnen worden. Omdat het gaat om nieuwe materialen kost het wat tijd om een productielijn op te starten. Nokia heeft volgens Tirri wel een voorsprong bij de ontwikkeling van de technologie. (Belga/KVDA)

Nokia Kinect Device:

Gsm-fabrikant Nokia heeft op zijn evenement Nokia World in Londen een prototype getoond van de Kinect Device, een buigbare telefoon. Door het toestel in een bepaalde vorm te plooien is het mogelijk door foto's te bladeren, in- en uit te zoomen of liedjes af te spelen. Het scherm buigt daarbij gewoon mee. De nieuwe technologie kan ook gecombineerd worden met een aanraakscherm. Het Finse bedrijf ziet daar nieuwe mogelijkheden in: een telefoon die je kan opnemen door erin te knijpen bijvoorbeeld, of waarvan je het volume hoger kan zetten door de hoek naar je oor toe te duwen. Ook zou het dankzij de buigtechnologie niet meer nodig zijn om de telefoon uit zijn beschermhoesje te halen om bepaalde functies te gebruiken. De Chief Technology Officer van Nokia, Henry Tirri, kan nog niet zeggen wanneer de eerste toestellen met de nieuwe technologie op de markt gebracht kunnen worden. Omdat het gaat om nieuwe materialen kost het wat tijd om een productielijn op te starten. Nokia heeft volgens Tirri wel een voorsprong bij de ontwikkeling van de technologie. (Belga/KVDA) Nokia Kinect Device: