Nokia verkocht in het vierde kwartaal van vorig jaar 19,6 miljoen smartphones. Dat zijn er meer dan analisten verwacht hadden, waardoor beleggers enthousiast reageren. Na de bekendmaking van de jaarresultaten schoot het aandeel van Nokia de lucht in.

Het financiële plaatje van 2011 ziet er minder goed uit, met een omzetdaling van 9 procent en een verlies van 1,2 miljard euro.

Lumia

De voormalige marktleider in gsm's blijft achterophinken in de harde concurrentiestrijd op de smartphonemarkt, maar rekent op de Lumia-smartphones, het resultaat van een samenwerking met softwaregigant Microsoft, om een inhaalbeweging te maken.

Sinds de lancering in november gingen al ruim een miljoen van die smartphones met het besturingssysteem Windows Phone 7 over de toonbank. Ter vergelijking: Apple verkocht vorig jaar in het laatste kwartaal 37 miljoen iPhones.

In België is het nog tot 1 februari wachten op de Lumia-smartphones. (KVDA)

Nokia verkocht in het vierde kwartaal van vorig jaar 19,6 miljoen smartphones. Dat zijn er meer dan analisten verwacht hadden, waardoor beleggers enthousiast reageren. Na de bekendmaking van de jaarresultaten schoot het aandeel van Nokia de lucht in. Het financiële plaatje van 2011 ziet er minder goed uit, met een omzetdaling van 9 procent en een verlies van 1,2 miljard euro. Lumia De voormalige marktleider in gsm's blijft achterophinken in de harde concurrentiestrijd op de smartphonemarkt, maar rekent op de Lumia-smartphones, het resultaat van een samenwerking met softwaregigant Microsoft, om een inhaalbeweging te maken. Sinds de lancering in november gingen al ruim een miljoen van die smartphones met het besturingssysteem Windows Phone 7 over de toonbank. Ter vergelijking: Apple verkocht vorig jaar in het laatste kwartaal 37 miljoen iPhones. In België is het nog tot 1 februari wachten op de Lumia-smartphones. (KVDA)