De courante operationele winst was 47 miljoen, een stijging met 64 procent. Netto verdiende de groep Econocom 42 procent meer, tot 28,8 miljoen euro. De nettowinst per aandeel steeg met 43 procent to 1,23 euro. Econocom betaalt 0,35 euro brutodividend. Dat is 17 procent meer dan in 2009.

Verhuur snelste groeier De resultaten zijn beter over het gehele productengamma, maar toch vooral in de leasingtak. Verhuuroplossingen stegen 51 procent tot 636 miljoen door de inbreng van ECS en door het succes van de bedrijfsoplossingen van Econocom, zoals Desktop on Demand en Mobileasy.

Dienstverlening steeg 21 procent, vooral door ECS en telecomoplossingen. Oplossingen met mobiele terminals in Frankrijk dreven telecom 34 procent hoger.
Distributie van producten steeg 9 procent.

Vooruitzichten Econocom denkt dit jaar nog voor 15 miljoen synergie te halen uit de overname van ECS. Het bedrijf denkt dit jaar een omzet van 1,4 miljard en een courante operationele rentabiliteit van 4 procent te halen.

B.L.

De courante operationele winst was 47 miljoen, een stijging met 64 procent. Netto verdiende de groep Econocom 42 procent meer, tot 28,8 miljoen euro. De nettowinst per aandeel steeg met 43 procent to 1,23 euro. Econocom betaalt 0,35 euro brutodividend. Dat is 17 procent meer dan in 2009. Verhuur snelste groeier De resultaten zijn beter over het gehele productengamma, maar toch vooral in de leasingtak. Verhuuroplossingen stegen 51 procent tot 636 miljoen door de inbreng van ECS en door het succes van de bedrijfsoplossingen van Econocom, zoals Desktop on Demand en Mobileasy. Dienstverlening steeg 21 procent, vooral door ECS en telecomoplossingen. Oplossingen met mobiele terminals in Frankrijk dreven telecom 34 procent hoger. Distributie van producten steeg 9 procent. Vooruitzichten Econocom denkt dit jaar nog voor 15 miljoen synergie te halen uit de overname van ECS. Het bedrijf denkt dit jaar een omzet van 1,4 miljard en een courante operationele rentabiliteit van 4 procent te halen. B.L.