De Vlaamse internetonderneming is er als een van de weinige in geslaagd een rol van betekenis te spelen in het door Amerikaanse partijen als Facebook gedomineerde marktsegment. Netlog heeft meer dan 70 miljoen leden verspreid over 37 talen en het aantal groeit snel. In Europa en het Midden-Oosten is het bedrijf marktleider voor jongeren, een positie die het op termijn overal wil bekleden.

Behalve op geografische groei mikt Netlog ook op inhoudelijke verbreding. Zo werd onlangs het gamingplatform Gatcha gelanceerd.

In die context gaf Netlog ING het mandaat om op zoek te gaan naar een partner die het bedrijf naar een volgend niveau kan tillen. Dat gebeurde al voor de zomer, maar het dossier is volgens De Tijd nog altijd actief. Volgens de zakenkrant werd op zijn minst één klassieke mediagroep in de Benelux aangesproken, vooralsnog zonder resultaat.

Lorenz Bogaert, de medeoprichter en CEO van Netlog, benadrukte in een reactie dat de onderneming 'niet te koop' staat. "Maar het is wel zo dat we openstaan voor een vrij groot strategisch partnerschap waarbij eventueel een kapitaalverhoging kan komen kijken."

De Vlaamse internetonderneming is er als een van de weinige in geslaagd een rol van betekenis te spelen in het door Amerikaanse partijen als Facebook gedomineerde marktsegment. Netlog heeft meer dan 70 miljoen leden verspreid over 37 talen en het aantal groeit snel. In Europa en het Midden-Oosten is het bedrijf marktleider voor jongeren, een positie die het op termijn overal wil bekleden. Behalve op geografische groei mikt Netlog ook op inhoudelijke verbreding. Zo werd onlangs het gamingplatform Gatcha gelanceerd. In die context gaf Netlog ING het mandaat om op zoek te gaan naar een partner die het bedrijf naar een volgend niveau kan tillen. Dat gebeurde al voor de zomer, maar het dossier is volgens De Tijd nog altijd actief. Volgens de zakenkrant werd op zijn minst één klassieke mediagroep in de Benelux aangesproken, vooralsnog zonder resultaat. Lorenz Bogaert, de medeoprichter en CEO van Netlog, benadrukte in een reactie dat de onderneming 'niet te koop' staat. "Maar het is wel zo dat we openstaan voor een vrij groot strategisch partnerschap waarbij eventueel een kapitaalverhoging kan komen kijken."