April, mei en juni leverden 20 procent meer omzet op dan de eerste drie maanden van het jaar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die Melexis donderdag voorbeurs vrijgaf.

"Melexis heeft marktaandeel verworven in haar kernmarkt (automotive, nvdr) dankzij de innovaties die we gedurende de afgelopen jaren hebben geïntroduceerd", zegt CEO Rudi De Winter.

De nettowinst kwam in het tweede kwartaal 49 procent hoger uit op 12,1 miljoen euro of 28 eurocent per aandeel. Een jaar eerder was er nog een verlies van 18 eurocent per aandeel. De bedrijfswinst (ebit) kwam uit op 14,9 miljoen euro of 0,6 miljoen euro minder dan een jaar geleden.

Verder zegt Melexis dat in het tweede kwartaal, en eerste halfjaar, een aantal "historische records" gebroken werden: onder meer de hoogste kwartaalverkoop, het "hoogste bedrijfsresultaat en nettowinst ooit in een kwartaal in absolute cijfers" en een piekaandeel van automobiel in de verkoop (77 procent).

De verkoop in Azië brak in de eerste jaarhelft met 23,5 miljoen euro een record.

April, mei en juni leverden 20 procent meer omzet op dan de eerste drie maanden van het jaar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die Melexis donderdag voorbeurs vrijgaf. "Melexis heeft marktaandeel verworven in haar kernmarkt (automotive, nvdr) dankzij de innovaties die we gedurende de afgelopen jaren hebben geïntroduceerd", zegt CEO Rudi De Winter. De nettowinst kwam in het tweede kwartaal 49 procent hoger uit op 12,1 miljoen euro of 28 eurocent per aandeel. Een jaar eerder was er nog een verlies van 18 eurocent per aandeel. De bedrijfswinst (ebit) kwam uit op 14,9 miljoen euro of 0,6 miljoen euro minder dan een jaar geleden. Verder zegt Melexis dat in het tweede kwartaal, en eerste halfjaar, een aantal "historische records" gebroken werden: onder meer de hoogste kwartaalverkoop, het "hoogste bedrijfsresultaat en nettowinst ooit in een kwartaal in absolute cijfers" en een piekaandeel van automobiel in de verkoop (77 procent). De verkoop in Azië brak in de eerste jaarhelft met 23,5 miljoen euro een record.