Keyware betaalt 4 miljoen euro voor 40 procent van Magellan SAS uit Lyon. Dat is een software-ontwikkelaar met 20 werknemers en een stabiele omzet van 3,3 miljoen euro. De nettowinst in 2015 bedroeg 210.000 euro, na 600.000 euro uitzonderlijke kosten. Magellan heeft een platform om betalingen van handelaren te aanvaarden (acquiring). Keyware wil dat nu voor zijn Belgische en Duitse activiteiten implementeren. Het zou daardoor opklimmen op de waardeladder en een concurrent worden van acquirers als Worldline, Six Payments, EMS en Adyen. "Dat zal niet morgen gebeuren", waarschuwt Stéphane Vandervelde, de gedelegeerd bestuurder van Keyware. "Dat is een plan voor de komende twaalf tot achttien maanden."

Behalve zijn betalingshub heeft Magellan een oplossing om mobiele betalingen via tokens te beveiligen en een oplossing om betalingen over een aantal termijnen te spreiden zonder dat daar kredietdossiers aan te pas komen. Het totaalbedrag wordt gewoon op de kredietkaart gereserveerd en dan in delen betaald.

Geen verwatering

Magellan bestaat al zestien jaar en heeft bekende klanten zoals Société Générale, Crédit Agricole Cards & Payments, BRED Banque Populaire, Orange Business Services, Carrefour, Decathlon of Midas.

Keyware betaalt 3 miljoen euro in cash en 1 miljoen euro in eigen aandelen. Met een beurswaarde van 41,7 miljoen is de verwatering verwaarloosbaar. Een deel van de overnamesom wordt met een bankfinanciering betaald, meldt Keyware.

Voor dit jaar verwacht Magellan ongeveer dezelfde omzet als vorig jaar, 1,3 miljoen euro courante bedrijfskasstroom (ebitda) en 330.000 euro aan nettowinst, volgens Stéphane Vandervelde. "60 procent van hun omzet is recurrent. Zij werken met een softwareverhuurmodel."

Keyware had vorig jaar 12,5 miljoen euro omzet (+28,5%) en een nettowinst van 5,3 miljoen. In de eerste zes maanden van 2016 was de omzet 9,25 miljoen, met een nettowinst van 1,86 miljoen.

Over de telefoon vanuit Parijs laat aandeelhouder Guido Van der Schueren (46,7% ) weten dat hij zeer tevreden is met de acquisitie. Stéphane Vandervelde heeft 7,54 procent van de aandelen van Keyware.

Keyware betaalt 4 miljoen euro voor 40 procent van Magellan SAS uit Lyon. Dat is een software-ontwikkelaar met 20 werknemers en een stabiele omzet van 3,3 miljoen euro. De nettowinst in 2015 bedroeg 210.000 euro, na 600.000 euro uitzonderlijke kosten. Magellan heeft een platform om betalingen van handelaren te aanvaarden (acquiring). Keyware wil dat nu voor zijn Belgische en Duitse activiteiten implementeren. Het zou daardoor opklimmen op de waardeladder en een concurrent worden van acquirers als Worldline, Six Payments, EMS en Adyen. "Dat zal niet morgen gebeuren", waarschuwt Stéphane Vandervelde, de gedelegeerd bestuurder van Keyware. "Dat is een plan voor de komende twaalf tot achttien maanden."Behalve zijn betalingshub heeft Magellan een oplossing om mobiele betalingen via tokens te beveiligen en een oplossing om betalingen over een aantal termijnen te spreiden zonder dat daar kredietdossiers aan te pas komen. Het totaalbedrag wordt gewoon op de kredietkaart gereserveerd en dan in delen betaald. Magellan bestaat al zestien jaar en heeft bekende klanten zoals Société Générale, Crédit Agricole Cards & Payments, BRED Banque Populaire, Orange Business Services, Carrefour, Decathlon of Midas. Keyware betaalt 3 miljoen euro in cash en 1 miljoen euro in eigen aandelen. Met een beurswaarde van 41,7 miljoen is de verwatering verwaarloosbaar. Een deel van de overnamesom wordt met een bankfinanciering betaald, meldt Keyware. Voor dit jaar verwacht Magellan ongeveer dezelfde omzet als vorig jaar, 1,3 miljoen euro courante bedrijfskasstroom (ebitda) en 330.000 euro aan nettowinst, volgens Stéphane Vandervelde. "60 procent van hun omzet is recurrent. Zij werken met een softwareverhuurmodel." Keyware had vorig jaar 12,5 miljoen euro omzet (+28,5%) en een nettowinst van 5,3 miljoen. In de eerste zes maanden van 2016 was de omzet 9,25 miljoen, met een nettowinst van 1,86 miljoen.Over de telefoon vanuit Parijs laat aandeelhouder Guido Van der Schueren (46,7% ) weten dat hij zeer tevreden is met de acquisitie. Stéphane Vandervelde heeft 7,54 procent van de aandelen van Keyware.