Het bedrijf zag het klantenbestand in alle segmenten groeien, al ging de geconsolideerde omzet wel nog achteruit.

Mobistar boekte in de eerste jaarhelft een omzet van 606,8 miljoen euro, 3,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst ging met 3,8 procent vooruit tot 25,1 miljoen euro. Ook de 'geherformuleerde ebitda' (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen), die in het eerste kwartaal voor het eerst in vijftien trimesters was gestegen op jaarbasis, lag na een half jaar nog 1,2 procent hoger op 142,1 miljoen euro.

In het tweede kwartaal alleen was er wel een daling. Mobistar toont zich vooral tevreden over de klantenstijging in alle segmenten. Daarnaast verdubbelde het dataverkeer tegenover vorig jaar, waarbij het 4G-verbruik in juni bijna even hoog lag als het 3G-verkeer.

Ook de gemiddelde opbrengst per klant ging hoger. "Dit bevestigt dat Mobistar in staat is zijn dataverbruik te gelde te maken", klinkt het.

"Ons commerciële momentum is nu helemaal hersteld", stelt Mobistar-topman Jean-Marc Harion in een persbericht. "Dat was een noodzakelijke voorwaarde voor ons om in de komende maanden een goed voorbereide intrede te kunnen maken op de televisie- en vastebreedbandmarkt. We staan nu klaar om de groeikansen in de kabelsector met beide handen te grijpen, op voorwaarde dat het regelgevend kader positief evolueert."

Mobistar bevestigt zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Het mikt op een geherformuleerde ebitda tussen 260 en 280 miljoen euro, exclusief de kosten/opbrengsten met betrekking tot de kabelintroductie. In 2014 kwam de geherformuleerde ebitda uit op 274,9 miljoen euro. (Belga/BO)

Het bedrijf zag het klantenbestand in alle segmenten groeien, al ging de geconsolideerde omzet wel nog achteruit. Mobistar boekte in de eerste jaarhelft een omzet van 606,8 miljoen euro, 3,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst ging met 3,8 procent vooruit tot 25,1 miljoen euro. Ook de 'geherformuleerde ebitda' (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen), die in het eerste kwartaal voor het eerst in vijftien trimesters was gestegen op jaarbasis, lag na een half jaar nog 1,2 procent hoger op 142,1 miljoen euro. In het tweede kwartaal alleen was er wel een daling. Mobistar toont zich vooral tevreden over de klantenstijging in alle segmenten. Daarnaast verdubbelde het dataverkeer tegenover vorig jaar, waarbij het 4G-verbruik in juni bijna even hoog lag als het 3G-verkeer. Ook de gemiddelde opbrengst per klant ging hoger. "Dit bevestigt dat Mobistar in staat is zijn dataverbruik te gelde te maken", klinkt het. "Ons commerciële momentum is nu helemaal hersteld", stelt Mobistar-topman Jean-Marc Harion in een persbericht. "Dat was een noodzakelijke voorwaarde voor ons om in de komende maanden een goed voorbereide intrede te kunnen maken op de televisie- en vastebreedbandmarkt. We staan nu klaar om de groeikansen in de kabelsector met beide handen te grijpen, op voorwaarde dat het regelgevend kader positief evolueert." Mobistar bevestigt zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Het mikt op een geherformuleerde ebitda tussen 260 en 280 miljoen euro, exclusief de kosten/opbrengsten met betrekking tot de kabelintroductie. In 2014 kwam de geherformuleerde ebitda uit op 274,9 miljoen euro. (Belga/BO)