Skelia levert vanuit Oekraïne ICT-diensten aan bedrijven als Thomas Cook, Belgacom, Televic, boondoggle of Adam Software. Meer recent is er ook een vestiging geopend in het Poolse Krakau.

De vestigingen in Oekraïne zijn in Kiev (10 werknemers) en in Lviv (90 werknemers) op rij-afstand van Krakau. "Lviv ligt in een zeer rustige zone. Ik was er nog het voorbije weekend voor onze jaarlijkske company day", zegt CEO Patrik Vandewalle, die in een vorig leven één van de topmanagers van Econocom was. "Krakau zat al lang in onze planning omdat we daar onze West-Europese klanten de flexibiliteit van de Schengen-zone kunnen bieden. Door de onstabiliteit in Oekraïne hebben we daar onze expansie versneld".

De kapitaalverhoging door Qunova, de firma van Jan Vorstermans, ondersteunt de expansie van Skelia in de VS. "Vorig jaar hebben we Skelia Inc. opgericht. Jan Vorstermans had al langer het idee om wat te gaan doen in de VS. Zo hebben we elkaar gevonden".
Skelia geeft niet vrij hoe groot de kapitaalinbreng van Qunova is en evenmin hoe groot de participatie is die Qunova daarvoor krijgt, zegt Patrik Vandewalle.

In totaal heeft Skelia nu 120 werknemers. Ondanks de crisis in Oekraïne steeg de omzet vorig jaar met 27 procent door de groeiende vraag vanuit Europa en de VS.

Skelia heeft verkoopskantoren in zijn hoofzetel Luxemburg en verder in Londen, Breda en New York.

Skelia levert vanuit Oekraïne ICT-diensten aan bedrijven als Thomas Cook, Belgacom, Televic, boondoggle of Adam Software. Meer recent is er ook een vestiging geopend in het Poolse Krakau.De vestigingen in Oekraïne zijn in Kiev (10 werknemers) en in Lviv (90 werknemers) op rij-afstand van Krakau. "Lviv ligt in een zeer rustige zone. Ik was er nog het voorbije weekend voor onze jaarlijkske company day", zegt CEO Patrik Vandewalle, die in een vorig leven één van de topmanagers van Econocom was. "Krakau zat al lang in onze planning omdat we daar onze West-Europese klanten de flexibiliteit van de Schengen-zone kunnen bieden. Door de onstabiliteit in Oekraïne hebben we daar onze expansie versneld". De kapitaalverhoging door Qunova, de firma van Jan Vorstermans, ondersteunt de expansie van Skelia in de VS. "Vorig jaar hebben we Skelia Inc. opgericht. Jan Vorstermans had al langer het idee om wat te gaan doen in de VS. Zo hebben we elkaar gevonden". Skelia geeft niet vrij hoe groot de kapitaalinbreng van Qunova is en evenmin hoe groot de participatie is die Qunova daarvoor krijgt, zegt Patrik Vandewalle. In totaal heeft Skelia nu 120 werknemers. Ondanks de crisis in Oekraïne steeg de omzet vorig jaar met 27 procent door de groeiende vraag vanuit Europa en de VS. Skelia heeft verkoopskantoren in zijn hoofzetel Luxemburg en verder in Londen, Breda en New York.