Yahoo! schaft de mogelijkheid voor zijn werknemers om thuis te werken af. Voortaan moeten alle werknemers zich fysiek aanmelden in een van de kantoren van het internetbedrijf. De maatregel moet de samenwerking en communicatie bij Yahoo! bevorderen, zo staat in een gelekte interne memo die bij AllThingsD terecht kwam.

'De beste beslissingen en inzichten komen uit discussies in de gang en de cafetaria, uit het ontmoeten van nieuwe mensen en uit geïmproviseerde teamvergaderingen,' luidt het in de memo. 'Thuiswerken heeft vaak een negatieve invloed op snelheid en kwaliteit. We moeten één Yahoo! zijn en dat begint met het fysiek samen-zijn.'

Het thuiswerkende personeel krijgt tot juni om zich aan de nieuwe regels aan te passen of een andere werkgever te zoeken.

De maatregel leidt tot woedende reacties van Yahoo!-werknemers, die zeggen dat ze zijn aangenomen met de belofte van flexibiliteit. Ook op Twitter komt er veel kritiek van ondernemers, journalisten en werknemers van technologiebedrijven.

Yahoo! schaft de mogelijkheid voor zijn werknemers om thuis te werken af. Voortaan moeten alle werknemers zich fysiek aanmelden in een van de kantoren van het internetbedrijf. De maatregel moet de samenwerking en communicatie bij Yahoo! bevorderen, zo staat in een gelekte interne memo die bij AllThingsD terecht kwam. 'De beste beslissingen en inzichten komen uit discussies in de gang en de cafetaria, uit het ontmoeten van nieuwe mensen en uit geïmproviseerde teamvergaderingen,' luidt het in de memo. 'Thuiswerken heeft vaak een negatieve invloed op snelheid en kwaliteit. We moeten één Yahoo! zijn en dat begint met het fysiek samen-zijn.' Het thuiswerkende personeel krijgt tot juni om zich aan de nieuwe regels aan te passen of een andere werkgever te zoeken. De maatregel leidt tot woedende reacties van Yahoo!-werknemers, die zeggen dat ze zijn aangenomen met de belofte van flexibiliteit. Ook op Twitter komt er veel kritiek van ondernemers, journalisten en werknemers van technologiebedrijven.