De omzet steeg in het derde kwartaal met 18 procent tot 11,1 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 2,96 miljard dollar. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar (1,86 mia).

Eind augustus had Intel zijn omzetverwachting van 12 naar 11 miljard dollar bijgesteld, en dat resultaat werd dus gehaald.

In de iPad van Apple zitten geen chips van Intel, maar de impact daarvan blijkt nog mee te vallen. Intel is veruit de grootste speler in computerchips en dus gelden zijn resultaten als een belangrijke barometer voor de IT-markt.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 18 procent tot 11,1 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 2,96 miljard dollar. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar (1,86 mia). Eind augustus had Intel zijn omzetverwachting van 12 naar 11 miljard dollar bijgesteld, en dat resultaat werd dus gehaald. In de iPad van Apple zitten geen chips van Intel, maar de impact daarvan blijkt nog mee te vallen. Intel is veruit de grootste speler in computerchips en dus gelden zijn resultaten als een belangrijke barometer voor de IT-markt.