QuardSquare beveiligt de apps van vele grote bedrijven in de wereld, zoals Facebook, Google, Intel, Starbucks, Alibaba evenals een honderdtal banken en creditcardbedrijven.

Ook de levensgezel van Heidi Rakels, Eric Lafortune, die de beveiligingssoftware al vijftien jaar ontwikkelt, is voorzichtig met het gebruiken van gevoelige informatie via apps. Hij heeft nog nooit een betaling uitgevoerd via een betaalapp, hoewel hij voor zowat elke Belgische grootbank beveiligingssoftware heeft ontworpen.

"Het ligt ook aan mijn conservatieve inborst, ik ben nogal voorzichtig," zegt Eric Lafortune. "Er zijn vele apps waarin veel gevoelige informatie passeert, zoals die van socialenetwerksites, financiële informatie, informatie over je gezondheid. Maar je moet ook voorzichtig zijn met bedrijfs-apps, die je toelaten rechtstreeks te betalen. De veiligheid is nooit 100 procent te garanderen."

Rakels en Lafortune overschouwen ook de nieuwe ontwikkelingen die op ons afkomen. Zo zal het 'Internet of Things' pacemakers aansturen, evenals zelfrijdende auto's en drones. "Het is bijna niet te overzien welke enorme ontwikkelingen er op ons afkomen, maar het is duidelijk dat de beveiliging van al die toepassingen heel belangrijk zal worden", zegt Rakels.

Rakels en Lafortune timmeren al lang aan de weg, maar besloten twee jaar geleden een hoge vlucht te nemen. Nadat ze jarenlang met twee hadden gewerkt, begonnen ze mensen aan te werven en een grotere organisatiestructuur op te zetten. Intussen hebben ze 25 mensen in dienst en zijn ze winstgevend. Woensdagavond bedacht Deloitte het jonge bedrijf met de 'Rising Star Award 2016', als het meest beloftevolle technologiebedrijf van het land.

In Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of nu al hieronder

QuardSquare beveiligt de apps van vele grote bedrijven in de wereld, zoals Facebook, Google, Intel, Starbucks, Alibaba evenals een honderdtal banken en creditcardbedrijven. Ook de levensgezel van Heidi Rakels, Eric Lafortune, die de beveiligingssoftware al vijftien jaar ontwikkelt, is voorzichtig met het gebruiken van gevoelige informatie via apps. Hij heeft nog nooit een betaling uitgevoerd via een betaalapp, hoewel hij voor zowat elke Belgische grootbank beveiligingssoftware heeft ontworpen. "Het ligt ook aan mijn conservatieve inborst, ik ben nogal voorzichtig," zegt Eric Lafortune. "Er zijn vele apps waarin veel gevoelige informatie passeert, zoals die van socialenetwerksites, financiële informatie, informatie over je gezondheid. Maar je moet ook voorzichtig zijn met bedrijfs-apps, die je toelaten rechtstreeks te betalen. De veiligheid is nooit 100 procent te garanderen."Rakels en Lafortune overschouwen ook de nieuwe ontwikkelingen die op ons afkomen. Zo zal het 'Internet of Things' pacemakers aansturen, evenals zelfrijdende auto's en drones. "Het is bijna niet te overzien welke enorme ontwikkelingen er op ons afkomen, maar het is duidelijk dat de beveiliging van al die toepassingen heel belangrijk zal worden", zegt Rakels. Rakels en Lafortune timmeren al lang aan de weg, maar besloten twee jaar geleden een hoge vlucht te nemen. Nadat ze jarenlang met twee hadden gewerkt, begonnen ze mensen aan te werven en een grotere organisatiestructuur op te zetten. Intussen hebben ze 25 mensen in dienst en zijn ze winstgevend. Woensdagavond bedacht Deloitte het jonge bedrijf met de 'Rising Star Award 2016', als het meest beloftevolle technologiebedrijf van het land.