Google boekte tijdens het tweede kwartaal een nettowinst van 1,84 miljard dollar, 24 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2009. Analisten hadden een hogere winst verwacht. Ze waren daarentegen wel tevreden met de omzet. Die steeg ook met 24 procent en bedroeg 6,82 miljard dollar.

Google-topman Eric Schmidt sprak van een "solide tweede kwartaal". Hij had groei gezien in alle activiteiten.

Google had vorig jaar al aangekondigd dat ze meer ging investeren in nieuwe markten zoals mobiele advertenties, om hun inkomsten te diversifiëren. Het merendeel van hun inkomsten komt van zoekadvertenties.

Recent nam Google ook nog ITA-software, dat vluchtgegevens van luchtvaartmaatschappijen verzamelt, over voor 700 miljoen dollar.

Google boekte tijdens het tweede kwartaal een nettowinst van 1,84 miljard dollar, 24 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2009. Analisten hadden een hogere winst verwacht. Ze waren daarentegen wel tevreden met de omzet. Die steeg ook met 24 procent en bedroeg 6,82 miljard dollar. Google-topman Eric Schmidt sprak van een "solide tweede kwartaal". Hij had groei gezien in alle activiteiten. Google had vorig jaar al aangekondigd dat ze meer ging investeren in nieuwe markten zoals mobiele advertenties, om hun inkomsten te diversifiëren. Het merendeel van hun inkomsten komt van zoekadvertenties. Recent nam Google ook nog ITA-software, dat vluchtgegevens van luchtvaartmaatschappijen verzamelt, over voor 700 miljoen dollar.