Met zijn innovatiecentrum in de gezondheidszorg mag hij de Google Glass uittesten in Europa.

"De bril heeft als mogelijkheid om video's en foto's te maken. Een chirurg kan dus tijdens een operatie beelden maken, die achteraf aan het operatieverslag worden toegevoegd. Maar je kan ook live een operatie volgen als student, vanuit een andere locatie. Je kijkt als het ware mee door de ogen van de chirurg. Tegelijkertijd kan de arts berichten inspreken die als tekst weggeschreven worden. "

Maar Engelen test de bril ook uit bij mindervaliden in het openbaar vervoer. "Ze winnen er een stuk zelfredzaamheid mee. Ze kunnen makkelijker op- en afstappen. Daarnaast krijgen ze informatie over welke haltes speciaal voorzien zijn voor mindervaliden en bovendien zit er navigatie in de bril."

Lucien Engelen wil de patiënt opnieuw 'de regie teruggeven over zijn eigen ziekte'. "Sociale media, visites bij de dokter via videocommunicatie, tele-monitoring van chronische zieken, een patiënt die zijn eigen medische gegevens beheert, en andere innovaties spelen daarbij een belangrijke rol. De achterliggende idee is dat gezondheidszorg op een heel andere manier zal moeten werken, om de toenemende nood aan zorg aan te kunnen. De patiënt zal daarbij een veel actievere rol opnemen, zo is zijn overtuiging. In Z-Talk Goossens geeft hij een inkijk in hoe hij die wereld ziet evolueren."

Bekijk Z-Talk Goossens met Lucien Engelen vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of via deze link.

Met zijn innovatiecentrum in de gezondheidszorg mag hij de Google Glass uittesten in Europa. "De bril heeft als mogelijkheid om video's en foto's te maken. Een chirurg kan dus tijdens een operatie beelden maken, die achteraf aan het operatieverslag worden toegevoegd. Maar je kan ook live een operatie volgen als student, vanuit een andere locatie. Je kijkt als het ware mee door de ogen van de chirurg. Tegelijkertijd kan de arts berichten inspreken die als tekst weggeschreven worden. " Maar Engelen test de bril ook uit bij mindervaliden in het openbaar vervoer. "Ze winnen er een stuk zelfredzaamheid mee. Ze kunnen makkelijker op- en afstappen. Daarnaast krijgen ze informatie over welke haltes speciaal voorzien zijn voor mindervaliden en bovendien zit er navigatie in de bril." Lucien Engelen wil de patiënt opnieuw 'de regie teruggeven over zijn eigen ziekte'. "Sociale media, visites bij de dokter via videocommunicatie, tele-monitoring van chronische zieken, een patiënt die zijn eigen medische gegevens beheert, en andere innovaties spelen daarbij een belangrijke rol. De achterliggende idee is dat gezondheidszorg op een heel andere manier zal moeten werken, om de toenemende nood aan zorg aan te kunnen. De patiënt zal daarbij een veel actievere rol opnemen, zo is zijn overtuiging. In Z-Talk Goossens geeft hij een inkijk in hoe hij die wereld ziet evolueren."Bekijk Z-Talk Goossens met Lucien Engelen vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of via deze link.