Onbekend is onbemind, denken de initiatiefnemers. Zij willen kmo's afhelpen van het idee dat zij best zonder website kunnen en dat een site te complex is, te duur is en te veel tijd kost. Tegen eind dit jaar willen ze met hun project 20.000 kmo's online brengen.

Belgacom zorgt voor de gratis domeinnaam, de hosting van de website en het gebruik van een eenvoudig programma om websites te bouwen voor 6 maanden. Google vergemakkelijkt de vermelding van een Google Place bedrijfslocatie op Google Maps (ook gratis) en geeft ondernemers 100 euro advertentietegoed om het online advertentieprogramma AdWords te testen. Een Google Business Generator-truck trekt door het land met meer dan 180 gratis trainingssessies over Google Adwords en andere tools en advies over online verkoop.

Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen, Vincent Van Quickenborne, BeCommerce (een vzw voor online-verkopers en postorderbedrijven) en het merkenpromotiebureau Square Melon steunen het initiatief. Volgens de organisatoren staat het platform open voor anderen die achter het project willen gaan staan.

Uw Zaak Verdient Online neemt onder meer het Britse Getting British Business Online (www.gbbo.co.uk) als voorbeeld. Dat project hielp in Groot-Brittannië in 2010 meer dan 100.000 organisaties aan een eerste website en mikt in 2011 op nog eens zoveel. Organisaties kregen er een gratis website en gratis uwbedrijfsnaam.co.uk-webadres voor 2 jaar, met een goedkope verlenging van de domeinnaam voor nog eens 2 jaar. De websites zijn er gebaseerd op Google Sites.

In het geval van Uw Zaak Verdient Online worden de websites gemaakt in het Bizz Sitebuilder product van Belgacom. Tegen de gewone prijs kost dat 4 euro per maand plus btw voor 100 megabyte webruimte en 5 gigabyte datatrafiek. Bizz Sitebuilder is het Belgacom-label voor de Plesk Sitebuilder software van het Amerikaanse Parallels.

Meer info op www.uwzaakverdientonline.be

B.L.

Onbekend is onbemind, denken de initiatiefnemers. Zij willen kmo's afhelpen van het idee dat zij best zonder website kunnen en dat een site te complex is, te duur is en te veel tijd kost. Tegen eind dit jaar willen ze met hun project 20.000 kmo's online brengen. Belgacom zorgt voor de gratis domeinnaam, de hosting van de website en het gebruik van een eenvoudig programma om websites te bouwen voor 6 maanden. Google vergemakkelijkt de vermelding van een Google Place bedrijfslocatie op Google Maps (ook gratis) en geeft ondernemers 100 euro advertentietegoed om het online advertentieprogramma AdWords te testen. Een Google Business Generator-truck trekt door het land met meer dan 180 gratis trainingssessies over Google Adwords en andere tools en advies over online verkoop. Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen, Vincent Van Quickenborne, BeCommerce (een vzw voor online-verkopers en postorderbedrijven) en het merkenpromotiebureau Square Melon steunen het initiatief. Volgens de organisatoren staat het platform open voor anderen die achter het project willen gaan staan. Uw Zaak Verdient Online neemt onder meer het Britse Getting British Business Online (www.gbbo.co.uk) als voorbeeld. Dat project hielp in Groot-Brittannië in 2010 meer dan 100.000 organisaties aan een eerste website en mikt in 2011 op nog eens zoveel. Organisaties kregen er een gratis website en gratis uwbedrijfsnaam.co.uk-webadres voor 2 jaar, met een goedkope verlenging van de domeinnaam voor nog eens 2 jaar. De websites zijn er gebaseerd op Google Sites. In het geval van Uw Zaak Verdient Online worden de websites gemaakt in het Bizz Sitebuilder product van Belgacom. Tegen de gewone prijs kost dat 4 euro per maand plus btw voor 100 megabyte webruimte en 5 gigabyte datatrafiek. Bizz Sitebuilder is het Belgacom-label voor de Plesk Sitebuilder software van het Amerikaanse Parallels. Meer info op www.uwzaakverdientonline.be B.L.