Eerder dit jaar beperkte Apple het aantal overuren, zegde het bedrijf het contract van tijdelijke werknemers op en werd er een aanwervingsstop ingevoerd.

De in april aangestelde topman John Browett vond dat in de winkels te veel mensen werkten. Hij wilde in de kosten snijden om de winstmarges op te krikken. Nu schroeft hij die besparingen terug en excuseert hij zich openlijk bij het personeel. De besparingen hadden de service aangetast, in bepaalde winkels werden bijvoorbeeld gratis workshops afgeschaft. Dat is net een van de zaken waar Apple het verschil probeert te maken.

De Apple Stores staan voor een erg drukke periode: de aanvang van het nieuwe schooljaar en de lancering van de nieuwe iPhone. De eigen winkels zijn een paradepaardje. Sommige bevinden zich op prestigieuze locaties in wereldsteden zoals New York en Londen. Wereldwijd draaiden de 327 eigen winkels van Apple het afgelopen jaar een omzet van 12,9 miljard euro. In de VS ligt de omzet per vierkante meter ook dubbel zo hoog als in een gemiddelde elektronicaketen. (S.F.)

Eerder dit jaar beperkte Apple het aantal overuren, zegde het bedrijf het contract van tijdelijke werknemers op en werd er een aanwervingsstop ingevoerd. De in april aangestelde topman John Browett vond dat in de winkels te veel mensen werkten. Hij wilde in de kosten snijden om de winstmarges op te krikken. Nu schroeft hij die besparingen terug en excuseert hij zich openlijk bij het personeel. De besparingen hadden de service aangetast, in bepaalde winkels werden bijvoorbeeld gratis workshops afgeschaft. Dat is net een van de zaken waar Apple het verschil probeert te maken. De Apple Stores staan voor een erg drukke periode: de aanvang van het nieuwe schooljaar en de lancering van de nieuwe iPhone. De eigen winkels zijn een paradepaardje. Sommige bevinden zich op prestigieuze locaties in wereldsteden zoals New York en Londen. Wereldwijd draaiden de 327 eigen winkels van Apple het afgelopen jaar een omzet van 12,9 miljard euro. In de VS ligt de omzet per vierkante meter ook dubbel zo hoog als in een gemiddelde elektronicaketen. (S.F.)