De Europese Commissie onderzoekt eventuele niet-concurrentiële praktijken van de Amerikaanse technologiereus Apple. Dat meldt The Financial Times.

Volgens de krant zond de Europese Commissie vorige week een vragenlijst naar verschillende mobiele operatoren in Europa, na klachten over de praktijken van Apple. Het Amerikaanse bedrijf zou iedere concurrentie buitenspel hebben proberen zetten.

Het onderzoek is wel nog niet officieel geopend. Daarvoor moet de Commissie met de nodige zekerheid vaststellen dat Apple een dominante positie op de Europese smartphonemarkt geniet, ondanks het succes van de Galaxy-modellen van zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung.

Apple beklemtoont echter de Europese wetten te respecteren, aldus nog Financial Times. (Belga/BO)

De Europese Commissie onderzoekt eventuele niet-concurrentiële praktijken van de Amerikaanse technologiereus Apple. Dat meldt The Financial Times.Volgens de krant zond de Europese Commissie vorige week een vragenlijst naar verschillende mobiele operatoren in Europa, na klachten over de praktijken van Apple. Het Amerikaanse bedrijf zou iedere concurrentie buitenspel hebben proberen zetten. Het onderzoek is wel nog niet officieel geopend. Daarvoor moet de Commissie met de nodige zekerheid vaststellen dat Apple een dominante positie op de Europese smartphonemarkt geniet, ondanks het succes van de Galaxy-modellen van zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung. Apple beklemtoont echter de Europese wetten te respecteren, aldus nog Financial Times. (Belga/BO)