Het courant operationeel resultaat kwam uit op 66,6 miljoen, ongeveer 35 procent hoger dan een jaar voordien op vergelijkbare basis.

Niet terugkerende kosten, onder meer 14,9 miljoen kosten voor de integratie van de overgenomen concurrent ECS en 6,1 miljoen voor de vervroegde terugbetaling van schuld, haalden het resultaat voor belastingen omlaag tot 34,1 miljoen. Netto was de winst 21,5 miljoen. De winst per aandeel, vóór niet-terugkerende kosten, was 1,66 euro.

Econocom stelt een dividend van 40 cent voor, een stijging met 14 procent.

De groep eindigt het jaar zonder netto schuldenlast. De verklaring zit in de zeer goede kasstroom en de forse daling van het werkkapitaal.

Dit jaar rekent Econocom op een lichte omzetstijging, op 70 miljoen euro courant bedrijfsresultaat en op een nettowinst van 2 euro per aandeel. (B.L.)

Het courant operationeel resultaat kwam uit op 66,6 miljoen, ongeveer 35 procent hoger dan een jaar voordien op vergelijkbare basis. Niet terugkerende kosten, onder meer 14,9 miljoen kosten voor de integratie van de overgenomen concurrent ECS en 6,1 miljoen voor de vervroegde terugbetaling van schuld, haalden het resultaat voor belastingen omlaag tot 34,1 miljoen. Netto was de winst 21,5 miljoen. De winst per aandeel, vóór niet-terugkerende kosten, was 1,66 euro. Econocom stelt een dividend van 40 cent voor, een stijging met 14 procent. De groep eindigt het jaar zonder netto schuldenlast. De verklaring zit in de zeer goede kasstroom en de forse daling van het werkkapitaal. Dit jaar rekent Econocom op een lichte omzetstijging, op 70 miljoen euro courant bedrijfsresultaat en op een nettowinst van 2 euro per aandeel. (B.L.)