Leemans als Citrix-consultant, Buelens als co-oprichter van Virtual Desk, een Waals-Brabantse aanbieder van online kantoor- en boekhoudsoftware. In 2008 staken ze een tandje bij met de oprichting van de holding Virthin, samen met José Zurstrassen, ex-Keytrade Bank, en Erik Van Mileghem, ex-groepdirecteur van Guidance. Technisch is het die holding die haar kapitaal heeft opgetrokken. Volgens Leemans controleert hij 100 procent van Thinfactory en Virtual Desk.

De kapitaalverhoging met 360.000 euro komt van twee managers van Thinfactory: technology architect Geert Hauwaerts en commercieel directeur Johan Vanhaeren.

Thinfactory wil het hele gamma van cloudvarianten afdekken: van online software tot online infrastructuur. De firma zette onder het label Cloudplaza ook een geautomatiseerd opleveringssysteem op om clouddiensten via resellers te verkopen.

Leemans: "Simac (een van de grotere integratoren in de Benelux, nvdr) gebruikt onze diensten. Onrechtstreeks zijn de Berlitz Language Centers in negen Europese landen klant. Ook vastgoedbedrijven zoals Century21. Volgende maand rollen we met Abiware uit Geel de zonale software voor het beheer van brandweerkazernes uit."

"We bereiden een grote kapitaalverhoging voor. We willen heel snel internationaal gaan. Zonder kritische massa heb je geen reden van bestaan in dit vak", zegt Leemans. Volgens hem steeg de omzet van Thinfactory vorig jaar van 1,25 miljoen naar 1,85 miljoen, een groei van bijna 50 procent.

B.L.

Leemans als Citrix-consultant, Buelens als co-oprichter van Virtual Desk, een Waals-Brabantse aanbieder van online kantoor- en boekhoudsoftware. In 2008 staken ze een tandje bij met de oprichting van de holding Virthin, samen met José Zurstrassen, ex-Keytrade Bank, en Erik Van Mileghem, ex-groepdirecteur van Guidance. Technisch is het die holding die haar kapitaal heeft opgetrokken. Volgens Leemans controleert hij 100 procent van Thinfactory en Virtual Desk. De kapitaalverhoging met 360.000 euro komt van twee managers van Thinfactory: technology architect Geert Hauwaerts en commercieel directeur Johan Vanhaeren. Thinfactory wil het hele gamma van cloudvarianten afdekken: van online software tot online infrastructuur. De firma zette onder het label Cloudplaza ook een geautomatiseerd opleveringssysteem op om clouddiensten via resellers te verkopen. Leemans: "Simac (een van de grotere integratoren in de Benelux, nvdr) gebruikt onze diensten. Onrechtstreeks zijn de Berlitz Language Centers in negen Europese landen klant. Ook vastgoedbedrijven zoals Century21. Volgende maand rollen we met Abiware uit Geel de zonale software voor het beheer van brandweerkazernes uit." "We bereiden een grote kapitaalverhoging voor. We willen heel snel internationaal gaan. Zonder kritische massa heb je geen reden van bestaan in dit vak", zegt Leemans. Volgens hem steeg de omzet van Thinfactory vorig jaar van 1,25 miljoen naar 1,85 miljoen, een groei van bijna 50 procent. B.L.