Pierre-Eric Evrard is ontslagen als CEO van internetprovider Scarlet, dat deel uitmaakt van Belgacom. Evrard stond sinds twee jaar aan het hoofd van het lowcostfiliaal van de telecomoperator. Dat meldt Trends/Tendances op zijn website.

"De opgevoerde reden is een gebrek aan vertrouwen", legt Pierre Eric Evrard uit. Moeilijke relaties met Dominique Leroy, de aanvoerder van de residentiële divisie van Belgacom, zouden aan de basis liggen van het ontslag.

Evrard zegt "ontgoocheld" te zijn. "Ik ben erin geslaagd Scarlet opnieuw op de goede weg te zetten en om break-even te worden. Tijdens de afgelopen maanden zijn onze gsm-activiteiten er zelfs met 15 procent op vooruit gegaan. Maar voor Belgacom moet het altijd meer zijn. Ik ben opgeofferd voor meer rentabiliteit".

Bovendien zou de directie van Belgacom Evrard verweten hebben zich al te soepel te hebben opgesteld tegenover de vakbonden in het kader van het lopende herstructureringsplan bij Scarlet.

Evrard staat bekend als een vertrouwensfiguur van Belgacom topman Didier Bellens. De ontslagen Scarlet-topman bekijkt een juridische aanvechting van zijn ontslag.

Pierre-Eric Evrard is ontslagen als CEO van internetprovider Scarlet, dat deel uitmaakt van Belgacom. Evrard stond sinds twee jaar aan het hoofd van het lowcostfiliaal van de telecomoperator. Dat meldt Trends/Tendances op zijn website."De opgevoerde reden is een gebrek aan vertrouwen", legt Pierre Eric Evrard uit. Moeilijke relaties met Dominique Leroy, de aanvoerder van de residentiële divisie van Belgacom, zouden aan de basis liggen van het ontslag. Evrard zegt "ontgoocheld" te zijn. "Ik ben erin geslaagd Scarlet opnieuw op de goede weg te zetten en om break-even te worden. Tijdens de afgelopen maanden zijn onze gsm-activiteiten er zelfs met 15 procent op vooruit gegaan. Maar voor Belgacom moet het altijd meer zijn. Ik ben opgeofferd voor meer rentabiliteit". Bovendien zou de directie van Belgacom Evrard verweten hebben zich al te soepel te hebben opgesteld tegenover de vakbonden in het kader van het lopende herstructureringsplan bij Scarlet. Evrard staat bekend als een vertrouwensfiguur van Belgacom topman Didier Bellens. De ontslagen Scarlet-topman bekijkt een juridische aanvechting van zijn ontslag.