"Wij hebben de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen al op 8 december ontmoet", zegt gedelegeerd bestuurder Bernard Lescot. "De raad van bestuur heeft het recht om bedrijfsactiviteiten van de hand te doen", bevestigt de CBFA.

"Het gaat niet om een overdracht van aandelen." Men wijst er ook op dat de twee managers niet tot de aandeelhouders behoren. "De verkoop gebeurt echt aan een derde partij."

Volgens Lescot waren eerdere gesprekken met (Real)Dolmen, Econocom en recentelijker Cegeka nooit op een akkoord uitgedraaid. Een nieuwe toer van de markt was dus niet nodig.

Lescot: "Het adviesbureau GoNext heeft een fairness opinion gegeven. Daaruit bleek dat de prijs zeer redelijk was en zelfs hoger dan op basis van de resultaten kon worden verwacht."

Systemat gaat voor 10,8 miljoen. "Ik ben zelf aandeelhouder (17,8 procent, nvdr) en ik vind het geen slechte zaak. We hebben nu 17 à 18 miljoen euro cash, een vastgoedportefeuille van 30 à 35 miljoen en 7,5 miljoen omzet in software met een bedrijfsresultaat van zo'n 10 procent. Dat is een waarde tussen 8 en 10 euro per aandeel, terwijl de koers rond 5 euro draait en vroeger nog minder", zegt Lescot.

B.L.

"Wij hebben de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen al op 8 december ontmoet", zegt gedelegeerd bestuurder Bernard Lescot. "De raad van bestuur heeft het recht om bedrijfsactiviteiten van de hand te doen", bevestigt de CBFA. "Het gaat niet om een overdracht van aandelen." Men wijst er ook op dat de twee managers niet tot de aandeelhouders behoren. "De verkoop gebeurt echt aan een derde partij." Volgens Lescot waren eerdere gesprekken met (Real)Dolmen, Econocom en recentelijker Cegeka nooit op een akkoord uitgedraaid. Een nieuwe toer van de markt was dus niet nodig. Lescot: "Het adviesbureau GoNext heeft een fairness opinion gegeven. Daaruit bleek dat de prijs zeer redelijk was en zelfs hoger dan op basis van de resultaten kon worden verwacht." Systemat gaat voor 10,8 miljoen. "Ik ben zelf aandeelhouder (17,8 procent, nvdr) en ik vind het geen slechte zaak. We hebben nu 17 à 18 miljoen euro cash, een vastgoedportefeuille van 30 à 35 miljoen en 7,5 miljoen omzet in software met een bedrijfsresultaat van zo'n 10 procent. Dat is een waarde tussen 8 en 10 euro per aandeel, terwijl de koers rond 5 euro draait en vroeger nog minder", zegt Lescot. B.L.