Daardoor kan de klok mee geïntegreerd worden in het chipontwerp en vermindert het aantal componenten.
eoSemi ziet toepassingen in consumentenelektronica, gsm's, automotive, industrie en draadloze communicatie, een markt van één miljard dollar.

"We hebben een reputatie door onze focus op halfgeleiders en early stage", verklaart partner Marc Wachsmuth van Capital-E Partners de contacten met eoSemi. Capital-E werkt zelf nauw samen met halfgeleideronderzoekscentrum Imec.

Hoe groot het belang is dat Capital-E in eoSemi neemt is niet bekendgemaakt. De investering past in een kapitaalronde van 3 miljoen pond (3,6 miljoen euro), waarin ook Nesta Investments en de bestaande aandeelhouders Enterprise Ventures meedoen.

Nesta Investments is de durfkapitaaltak van de Britse publieke onderzoeksinstelling Nesta, die innovatie aanmoedigt en gefinancierd wordt met een dotatie van de Britse nationale loterij. De kapitaalronde moet de commercialisering van de nieuwe timercircuits ondersteunen.

B.L.

Daardoor kan de klok mee geïntegreerd worden in het chipontwerp en vermindert het aantal componenten. eoSemi ziet toepassingen in consumentenelektronica, gsm's, automotive, industrie en draadloze communicatie, een markt van één miljard dollar. "We hebben een reputatie door onze focus op halfgeleiders en early stage", verklaart partner Marc Wachsmuth van Capital-E Partners de contacten met eoSemi. Capital-E werkt zelf nauw samen met halfgeleideronderzoekscentrum Imec. Hoe groot het belang is dat Capital-E in eoSemi neemt is niet bekendgemaakt. De investering past in een kapitaalronde van 3 miljoen pond (3,6 miljoen euro), waarin ook Nesta Investments en de bestaande aandeelhouders Enterprise Ventures meedoen. Nesta Investments is de durfkapitaaltak van de Britse publieke onderzoeksinstelling Nesta, die innovatie aanmoedigt en gefinancierd wordt met een dotatie van de Britse nationale loterij. De kapitaalronde moet de commercialisering van de nieuwe timercircuits ondersteunen. B.L.