In Amsterdam is het aandeel van Unit4 fluks omhooggeschoten na de melding dat niet nader genoemde private equity-partijen "indicatieve prijzen tot 35 euro" willen bieden voor het aandeel Unit4. De laatste slotkoers voor de bekendmaking was 29,26 euro. Een uur na de opening van de beurs stond hij boven 33 euro. De koers was al aan het klimmen sinds eind juli.

Unit4 maakt onder meer de ERP-suite voor middelgrote bedrijven Agresso, het financiële softwarepakket Coda en de cloudtoepassing FinancialForce.com, waarin salesforce.com investeert.

De raad van bestuur van Unit4 zegt niets over de identiteit van de bieders. "Wij zullen deze interessebetuigingen zorgvuldig evalueren met inachtneming van de belangen van alle stakeholders", meldt hij. "Er is geen zekerheid dat deze gesprekken tot een openbaar bod zullen leiden".

Unit4 heeft ING Corporate Finance en Oppenheimer Europe Ltd. als zijn financiële adviseurs aangesteld. Juridisch advies komt van De Brauw Blackstone Westbroek.

Unit4 had eind juni 2013 een ondernemingswaarde van 1.096 miljoen euro volgens Bloomberg. De omzet in 2012 was 470 miljoen met een eerder bescheiden bedrijfswinstmarge van 7,5 procent. Unit4 heeft 2 vennootschappen in België.

Unit4 C-Logic uit Sint-Andries-Brugge, met producten als Venice en Unit4 Multivers boekte vorig jaar met 12 werknemers een omzet van 2,7 miljoen euro en een nettowinst van 589.000. Dat was telkens een stijging met 11 procent.

Unit4 Business Software uit Antwerpen, met de producten voor grotere bedrijven, boekte een omzet van 8,6 miljoen en een nettowinst van 1,1 miljoen. Dat was een daling met 12 procent voor de omzet, maar een stijging met 13 procent voor de nettowinst. Er werken 40 mensen.

Het management was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

In Amsterdam is het aandeel van Unit4 fluks omhooggeschoten na de melding dat niet nader genoemde private equity-partijen "indicatieve prijzen tot 35 euro" willen bieden voor het aandeel Unit4. De laatste slotkoers voor de bekendmaking was 29,26 euro. Een uur na de opening van de beurs stond hij boven 33 euro. De koers was al aan het klimmen sinds eind juli. Unit4 maakt onder meer de ERP-suite voor middelgrote bedrijven Agresso, het financiële softwarepakket Coda en de cloudtoepassing FinancialForce.com, waarin salesforce.com investeert. De raad van bestuur van Unit4 zegt niets over de identiteit van de bieders. "Wij zullen deze interessebetuigingen zorgvuldig evalueren met inachtneming van de belangen van alle stakeholders", meldt hij. "Er is geen zekerheid dat deze gesprekken tot een openbaar bod zullen leiden". Unit4 heeft ING Corporate Finance en Oppenheimer Europe Ltd. als zijn financiële adviseurs aangesteld. Juridisch advies komt van De Brauw Blackstone Westbroek. Unit4 had eind juni 2013 een ondernemingswaarde van 1.096 miljoen euro volgens Bloomberg. De omzet in 2012 was 470 miljoen met een eerder bescheiden bedrijfswinstmarge van 7,5 procent. Unit4 heeft 2 vennootschappen in België. Unit4 C-Logic uit Sint-Andries-Brugge, met producten als Venice en Unit4 Multivers boekte vorig jaar met 12 werknemers een omzet van 2,7 miljoen euro en een nettowinst van 589.000. Dat was telkens een stijging met 11 procent. Unit4 Business Software uit Antwerpen, met de producten voor grotere bedrijven, boekte een omzet van 8,6 miljoen en een nettowinst van 1,1 miljoen. Dat was een daling met 12 procent voor de omzet, maar een stijging met 13 procent voor de nettowinst. Er werken 40 mensen. Het management was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.