De Belgische telecomregulator BIPT volgt nauwgezet de prijzen op de consumentenmarkt. Over de zakelijke markt bestaan geen cijfers. Een werkgroep onderzoekt de mogelijkheden.

Het jaaroverzicht van het BIPT over de elektronische communicatiesector in België bevat vrijwel geen gegevens over de zakelijke diensten. "We doen geen specifieke monitoring van de bedrijvenmarkt. Die is moeilijk te omschrijven. Ook internationaal zijn er geen cijfers. Contracten zijn vaak confidentieel. We kunnen gegevens krijgen voor België, maar hoever ga je dan? Tot clouddiensten? Wat doe je met kwaliteitsgarantieovereenkomsten die verbonden zijn aan een dienst?", stelt BIPT-raadslid Axel Desmedt.

Het BIPT heeft samen met de gebruikersorganisatie Beltug wel een werkgroep opgericht om de bedrijvenmarkt beter in kaart te brengen, preciseert hij. "Wij definiëren hoofdcomponenten zoals virtuele private netwerkverbindingen (VPN) of mobiele abonnementen. Op dit moment hebben we daar geen rapportering over."

Het BIPT onderzoekt onder meer of de prijzen voor mobiel verkeer op de zakelijke markt niet even snel omlaag kunnen als die op de consumentenmarkt. "De prijzen voor zakelijk mobiel verkeer zijn niet altijd lager", geeft Axel Desmedt toe.

De Belgische telecomregulator BIPT volgt nauwgezet de prijzen op de consumentenmarkt. Over de zakelijke markt bestaan geen cijfers. Een werkgroep onderzoekt de mogelijkheden.Het jaaroverzicht van het BIPT over de elektronische communicatiesector in België bevat vrijwel geen gegevens over de zakelijke diensten. "We doen geen specifieke monitoring van de bedrijvenmarkt. Die is moeilijk te omschrijven. Ook internationaal zijn er geen cijfers. Contracten zijn vaak confidentieel. We kunnen gegevens krijgen voor België, maar hoever ga je dan? Tot clouddiensten? Wat doe je met kwaliteitsgarantieovereenkomsten die verbonden zijn aan een dienst?", stelt BIPT-raadslid Axel Desmedt. Het BIPT heeft samen met de gebruikersorganisatie Beltug wel een werkgroep opgericht om de bedrijvenmarkt beter in kaart te brengen, preciseert hij. "Wij definiëren hoofdcomponenten zoals virtuele private netwerkverbindingen (VPN) of mobiele abonnementen. Op dit moment hebben we daar geen rapportering over." Het BIPT onderzoekt onder meer of de prijzen voor mobiel verkeer op de zakelijke markt niet even snel omlaag kunnen als die op de consumentenmarkt. "De prijzen voor zakelijk mobiel verkeer zijn niet altijd lager", geeft Axel Desmedt toe.