In goed vijf jaar tijd is het Luikse NewPharma uitgegroeid tot een multinational met 18 miljoen euro omzet. Dat dankt het aan zijn keuze om zich te profileren als online-apotheek. NewPharma verkoopt online parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen (OTC). Het bedrijf haalt 51 procent van zijn omzet in ons land maar is ook in andere landen actief. Zo leverde NewPharma ook voor de overname van Mon Guide Santé al in Frankrijk (33%), Nederland (10%), Duitsland (5%) en Oostenrijk (1%).

"Door de overname verdubbelen we ons klantenbestand in Frankrijk", vertelt Jerôme Gobesso, een van de twee stichters van het Luikse bedrijf dat 30 werknemers telt. In totaal gaat het aantal 'patiënten' aan wie Newpharma levert zelfs omhoog van 400.000 naar 700.000. Slechts een op de drie klanten van het overgenomen bedrijf kwam uit Groot-Brittannië of de Verenigde Staten. Dat was een extra reden voor de overname. In de twee Angelsaksische markten verwerft NewPharma nu meteen 100.000 klanten. De omzet van Mon Guide Santé bedroeg in 2013 ruim 3 miljoen euro.

In goed vijf jaar tijd is het Luikse NewPharma uitgegroeid tot een multinational met 18 miljoen euro omzet. Dat dankt het aan zijn keuze om zich te profileren als online-apotheek. NewPharma verkoopt online parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen (OTC). Het bedrijf haalt 51 procent van zijn omzet in ons land maar is ook in andere landen actief. Zo leverde NewPharma ook voor de overname van Mon Guide Santé al in Frankrijk (33%), Nederland (10%), Duitsland (5%) en Oostenrijk (1%)."Door de overname verdubbelen we ons klantenbestand in Frankrijk", vertelt Jerôme Gobesso, een van de twee stichters van het Luikse bedrijf dat 30 werknemers telt. In totaal gaat het aantal 'patiënten' aan wie Newpharma levert zelfs omhoog van 400.000 naar 700.000. Slechts een op de drie klanten van het overgenomen bedrijf kwam uit Groot-Brittannië of de Verenigde Staten. Dat was een extra reden voor de overname. In de twee Angelsaksische markten verwerft NewPharma nu meteen 100.000 klanten. De omzet van Mon Guide Santé bedroeg in 2013 ruim 3 miljoen euro.