Belgacom en KPN Group Belgium hebben daarover een vijfjarig commercieel groothandelsakkoord getekend. Base gaat snelle "vaste breedbanddiensten en aanverwante diensten" op basis van de VDSL2-technologie bij Belgacom inkopen. De Nederlanders wachten dus niet op de openstelling van de kabel om dat te doen.

Details over de waarde van de overeenkomst worden niet meegedeeld, zegt Florence Muls, de woordvoerster van KPN Group Belgium. Er is ook nog geen informatie over de commerciële lancering van de nieuwe dienst van Base.

Florence Muls bevestigt wel dat het akkoord niet exclusief is. KPN blijft vrij om ook diensten via het kabelnet aan te bieden, zodra dat wordt opengesteld.

De VDSL2-technologie van Belgacom is ook geschikt voor de distributie van televisie.(B.L.)

Belgacom en KPN Group Belgium hebben daarover een vijfjarig commercieel groothandelsakkoord getekend. Base gaat snelle "vaste breedbanddiensten en aanverwante diensten" op basis van de VDSL2-technologie bij Belgacom inkopen. De Nederlanders wachten dus niet op de openstelling van de kabel om dat te doen. Details over de waarde van de overeenkomst worden niet meegedeeld, zegt Florence Muls, de woordvoerster van KPN Group Belgium. Er is ook nog geen informatie over de commerciële lancering van de nieuwe dienst van Base.Florence Muls bevestigt wel dat het akkoord niet exclusief is. KPN blijft vrij om ook diensten via het kabelnet aan te bieden, zodra dat wordt opengesteld. De VDSL2-technologie van Belgacom is ook geschikt voor de distributie van televisie.(B.L.)