Analisten stelden zich vragen bij het potentieel van het nieuwe toestel, dat het midden houdt tussen een iPhone en een laptop. Maar die vrees blijkt nu ongegrond. De Europese lancering van de iPad werd zelfs al uitgesteld wegens het succes in de VS.

Bij de iPhone duurde het nog 74 dagen vooraleer de kaap van de 1 miljoen verkochte exemplaren werd overschreden. Sindsdien zijn er al meer dan 50 miljoen stuks van verkocht.

Afgelopen vrijdag lanceerde Apple een 3G-versie van de iPad. Daarvan zouden er de voorbije dagen naar schatting van analisten al 300.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

Analisten stelden zich vragen bij het potentieel van het nieuwe toestel, dat het midden houdt tussen een iPhone en een laptop. Maar die vrees blijkt nu ongegrond. De Europese lancering van de iPad werd zelfs al uitgesteld wegens het succes in de VS. Bij de iPhone duurde het nog 74 dagen vooraleer de kaap van de 1 miljoen verkochte exemplaren werd overschreden. Sindsdien zijn er al meer dan 50 miljoen stuks van verkocht. Afgelopen vrijdag lanceerde Apple een 3G-versie van de iPad. Daarvan zouden er de voorbije dagen naar schatting van analisten al 300.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan.