Keersmaekers staat aan het hoofd van Roland Central Europe, de lokale afdeling van de Japanse fabrikant van elektronische muziekinstrumenten en audio-apparatuur. Daarnaast is de Kortrijkzaan Dirk Ghekiere van dZine (onlangs overgenomen door de West-Vlaamse technologiespecialist Barco) ook investeerder en lid van de raad van bestuur.

SonicAngel is vorig jaar opgericht door Bart Becks en Maurice Engelen (van de muziekgroep Praga Khan). Fans investeren er in hun favoriete artiesten en kunnen ook in de winst delen. In België heeft SonicAngel al twintig artiesten naar een succesvolle financiering begeleid. De bekendste is Tom Dice. Zijn fans die 10 euro in hem hebben geïnvesteerd, kregen een return van 33 euro. Voor zijn nieuwe album haalde Dice in vijf dagen tijd 46.000 euro op.

SonicAngel wil zich internationaal uitbreiden. "Van grotere bedrijven was er ook interesse, maar we hebben voor de beperkte kapitaalinjectie van businessangels gekozen", zegt Becks. "Zij bieden veel toegevoegde waarde. Victor Keersmaekers heeft veel contacten in de muzieksector en Alain De Taeye heeft veel ervaring met internationale expansies. Dat is ook waar wij het extra kapitaal voor willen gebruiken. We zijn al gelanceerd in Duitsland, Frankrijk en de VS en straks volgt Zwitserland." (S.F)

Keersmaekers staat aan het hoofd van Roland Central Europe, de lokale afdeling van de Japanse fabrikant van elektronische muziekinstrumenten en audio-apparatuur. Daarnaast is de Kortrijkzaan Dirk Ghekiere van dZine (onlangs overgenomen door de West-Vlaamse technologiespecialist Barco) ook investeerder en lid van de raad van bestuur. SonicAngel is vorig jaar opgericht door Bart Becks en Maurice Engelen (van de muziekgroep Praga Khan). Fans investeren er in hun favoriete artiesten en kunnen ook in de winst delen. In België heeft SonicAngel al twintig artiesten naar een succesvolle financiering begeleid. De bekendste is Tom Dice. Zijn fans die 10 euro in hem hebben geïnvesteerd, kregen een return van 33 euro. Voor zijn nieuwe album haalde Dice in vijf dagen tijd 46.000 euro op. SonicAngel wil zich internationaal uitbreiden. "Van grotere bedrijven was er ook interesse, maar we hebben voor de beperkte kapitaalinjectie van businessangels gekozen", zegt Becks. "Zij bieden veel toegevoegde waarde. Victor Keersmaekers heeft veel contacten in de muzieksector en Alain De Taeye heeft veel ervaring met internationale expansies. Dat is ook waar wij het extra kapitaal voor willen gebruiken. We zijn al gelanceerd in Duitsland, Frankrijk en de VS en straks volgt Zwitserland." (S.F)