"Brussel moet uitgroeien tot een smart city", zegt Paul Soete, CEO van Agoria. Maar daarvoor is er wel actie nodig op verschillende domeinen met de nadruk op innovatie, luidt het. Zo wil Agoria een jaarlijkse verhoging van het O&O-budget (onderzoek en ontwikkeling) met 10 procent. Bovendien gelooft de federatie sterk in innovatiecheques voor kmo's, waarmee die gebruik kunnen maken van de innovatiediensten van onderzoekscentra en hogescholen. Die laatste maatregel zou op dit moment al worden uitgevoerd in Wallonië.

Om Brussel als "ICT region" te promoten, moeten buitenlandse ondernemingen overtuigd worden om in Brussel te investeren, vindt de federatie. Om dat te verwezenlijken zou een gunstig bedrijfsklimaat en een ondernemingsvriendelijke fiscaliteit moeten worden doorgevoerd.

Voorts moet de dienstverlening van de overheid met burgers en
bedrijven vaker via elektronische of mobiele weg verlopen. Agoria pleit in dat geval voor een toename met 20 procent. De sectorfederatie mikt ook op betere en gerichtere ICT-opleidingen. Agoria denkt in dat verband aan een verdubbeling van het aantal opleidingen voor werkzoekenden.

"Brussel moet uitgroeien tot een smart city", zegt Paul Soete, CEO van Agoria. Maar daarvoor is er wel actie nodig op verschillende domeinen met de nadruk op innovatie, luidt het. Zo wil Agoria een jaarlijkse verhoging van het O&O-budget (onderzoek en ontwikkeling) met 10 procent. Bovendien gelooft de federatie sterk in innovatiecheques voor kmo's, waarmee die gebruik kunnen maken van de innovatiediensten van onderzoekscentra en hogescholen. Die laatste maatregel zou op dit moment al worden uitgevoerd in Wallonië. Om Brussel als "ICT region" te promoten, moeten buitenlandse ondernemingen overtuigd worden om in Brussel te investeren, vindt de federatie. Om dat te verwezenlijken zou een gunstig bedrijfsklimaat en een ondernemingsvriendelijke fiscaliteit moeten worden doorgevoerd. Voorts moet de dienstverlening van de overheid met burgers en bedrijven vaker via elektronische of mobiele weg verlopen. Agoria pleit in dat geval voor een toename met 20 procent. De sectorfederatie mikt ook op betere en gerichtere ICT-opleidingen. Agoria denkt in dat verband aan een verdubbeling van het aantal opleidingen voor werkzoekenden.