Silverfin scoort met Deloitte Accountancy een grote vis. De 350 accountants van Deloitte zullen via het 'connected accounting'-platform samenwerken met de boekhoudpakketten van meer dan 5000 bedrijfsklanten.

De Gentse informaticadienstverlener Silverfin is drie jaar geleden opgericht door Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele. In zijn eerste boekjaar 2013-2014 had de 'software-as-a-service'-ontwikkelaar amper 50.000 euro brutomarge, maar wel al een positief resultaat. Vandaag gaat het harder. "We halen 1,5 miljoen euro recurrente omzet op jaarbasis. Tegen eind dit jaar verwachten we 2,5 miljoen euro te draaien", zegt Joris Van Der Gucht (32). Silverfin heeft 18 medewerkers en is al in Nederland en Groot-Brittannië actief. Van Der Gucht ziet de snelste groei nu bij de grote accountantskantoren in de buurt van Londen.

In april namen de businessangel Jürgen Ingels en de Showpad-oprichters Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten via een kapitaalverhoging een participatie van samen bijna 6 procent in Silverfin. Die transactie waardeerde het bedrijfje, vóór de kapitaalinjectie, op 4 miljoen euro. "Hun kennis is van goudwaarde voor onze groei", zegt Van Der Gucht over zijn investeerders.

Silverfin scoort met Deloitte Accountancy een grote vis. De 350 accountants van Deloitte zullen via het 'connected accounting'-platform samenwerken met de boekhoudpakketten van meer dan 5000 bedrijfsklanten. De Gentse informaticadienstverlener Silverfin is drie jaar geleden opgericht door Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele. In zijn eerste boekjaar 2013-2014 had de 'software-as-a-service'-ontwikkelaar amper 50.000 euro brutomarge, maar wel al een positief resultaat. Vandaag gaat het harder. "We halen 1,5 miljoen euro recurrente omzet op jaarbasis. Tegen eind dit jaar verwachten we 2,5 miljoen euro te draaien", zegt Joris Van Der Gucht (32). Silverfin heeft 18 medewerkers en is al in Nederland en Groot-Brittannië actief. Van Der Gucht ziet de snelste groei nu bij de grote accountantskantoren in de buurt van Londen. In april namen de businessangel Jürgen Ingels en de Showpad-oprichters Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten via een kapitaalverhoging een participatie van samen bijna 6 procent in Silverfin. Die transactie waardeerde het bedrijfje, vóór de kapitaalinjectie, op 4 miljoen euro. "Hun kennis is van goudwaarde voor onze groei", zegt Van Der Gucht over zijn investeerders.