DataNews

EU-Hof legt België dwangsom op omdat Brussel richtlijn over snel internet niet omzet

België moet de Europese Commissie een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen zolang het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een richtlijn niet heeft omgezet die de uitrol van snel internet moet vergemakkelijken en stimuleren. Dat staat maandag in een nieuw arrest van het Europees Hof van Justitie. Brussel heeft één specifieke paragraaf van de richtlijn nog niet omgezet, omdat het ervan overtuigd is dat het federale materie betreft.

MoneyTalk

Europese Centrale Bank niet gerust op plannen van Facebook

Financiële toezichthouders moeten flink aan de bak om regelgeving te maken voor grote techbedrijven als Facebook die zich in de financiële wereld willen wagen. Dat zei bestuurder Benoît Coeuré van de Europese Centrale Bank (ECB) zondag in de Zuid-Franse plaats Aix-en-Provence.

MoneyTalk

Vaste telefonie en sms'en steeds minder populair

Het gebruik van vaste telefonie en sms neemt verder af in België en bedraagt nog maar een derde van het gebruik van mobiele telefonie. Dat blijkt uit het jaarlijks statistisch verslag van de elektronische communicatiesector van de BIPT, de regulator van de Belgische post- en telecommunicatiesector.

Uit het magazine

Toepassingen voor blockchain komen moeizaam op gang

De hype rond blockchain heeft plaatsgemaakt voor realiteitszin. De technologie achter de bitcoin en andere cryptomunten botst op obstakels. Maar de meest uiteenlopende sectoren werken voort aan toepassingen. Want blockchain kan voor meer efficiëntie en meer controle zorgen.

DataNews

Google Assistent wordt uitgerold in België

Google start vandaag met de uitrol van een Belgische versie van zijn Assistent. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op een persconferentie. De digitale assistent is al beschikbaar in onze buurlanden maar krijgt nu Belgische 'actions'.

Drie Belgische webshops met een vernieuwende aanpak

Virginie Dupont

Online winkelen verdringt het etalage kijken, en dan hebben we het echt niet alleen over Amazon en Zalando. Het moderne winkelen spreidt zich intussen uit naar de boetiek-next-door. Deze drie Belgische onlineshops gingen ervoor.