Dat is meer dan de 0,4 procent groei in de eerste drie maanden van het jaar en ook meer dan verwacht. De Duitse groei wordt gedragen door de binnenlandse consumptie. Hogere lonen en lage werkloosheid zorgen ervoor dat de Duitsers hun euro's laten rollen. Ook de uitgaven van de Duitse overheid en de bedrijven blijven hoog.

De Duitse economie blijft naar inschatting van analisten dan ook op groeikoers, ook al zorgt een handelsconflict met de VS voor wolken aan de hemel. Handelsbelemmeringen en importheffingen kunnen de Duitse bedrijven - die erg veel uitvoeren - zwaar treffen.

Dat is meer dan de 0,4 procent groei in de eerste drie maanden van het jaar en ook meer dan verwacht. De Duitse groei wordt gedragen door de binnenlandse consumptie. Hogere lonen en lage werkloosheid zorgen ervoor dat de Duitsers hun euro's laten rollen. Ook de uitgaven van de Duitse overheid en de bedrijven blijven hoog. De Duitse economie blijft naar inschatting van analisten dan ook op groeikoers, ook al zorgt een handelsconflict met de VS voor wolken aan de hemel. Handelsbelemmeringen en importheffingen kunnen de Duitse bedrijven - die erg veel uitvoeren - zwaar treffen.