Die waren gespecialiseerd in het naschilderen van Europese meesters zoals Vincent van Gogh en Leonardo Da Vinci. Maar sinds de financiële crisis van 2008 is de vraag naar kunstreproducties gekelderd. Het wereldcentrum van de artistieke copycats probeert zich nu om te vormen tot een productiecentrum van originele kunst, dankzij een investering van 14 miljoen dollar van de lokale Chinese overheid.

Of die rebranding succesvol wordt, is maar de vraag. Kunstenaar Chen Jingyang, die twaalf jaar in Dafen heeft gewerkt, zei aan het agentschap Reuters dat 'de grote kopers weten dat de markt hier vroeger beroemd was voor haar kopieën. Ze wisten ook dat het een low-endmarkt was. Dus komt er niet veel vraag naar originele schilderijen'.

Die waren gespecialiseerd in het naschilderen van Europese meesters zoals Vincent van Gogh en Leonardo Da Vinci. Maar sinds de financiële crisis van 2008 is de vraag naar kunstreproducties gekelderd. Het wereldcentrum van de artistieke copycats probeert zich nu om te vormen tot een productiecentrum van originele kunst, dankzij een investering van 14 miljoen dollar van de lokale Chinese overheid. Of die rebranding succesvol wordt, is maar de vraag. Kunstenaar Chen Jingyang, die twaalf jaar in Dafen heeft gewerkt, zei aan het agentschap Reuters dat 'de grote kopers weten dat de markt hier vroeger beroemd was voor haar kopieën. Ze wisten ook dat het een low-endmarkt was. Dus komt er niet veel vraag naar originele schilderijen'.