China's Commissie voor Douaneheffingen voert 15 procent invoerrechten in voor fruit en gerelateerde producten. Op andere producten als varkensvlees komen er 25 procent invoerrechten, zegt nieuwsagentschap Xinhua. De heffingen op in totaal 128 producten gelden vanaf maandag.

Donald Trump zei vorige maand dat de VS invoerrechten van 25 procent afkondigt op staal en 10 procent op aluminiumproducten. Peking antwoordde dat de heffingen 'het multilaterale handelssysteem ernstig hebben beschadigd'. Het zou juridisch actie ondernemen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

China's Commissie voor Douaneheffingen voert 15 procent invoerrechten in voor fruit en gerelateerde producten. Op andere producten als varkensvlees komen er 25 procent invoerrechten, zegt nieuwsagentschap Xinhua. De heffingen op in totaal 128 producten gelden vanaf maandag. Donald Trump zei vorige maand dat de VS invoerrechten van 25 procent afkondigt op staal en 10 procent op aluminiumproducten. Peking antwoordde dat de heffingen 'het multilaterale handelssysteem ernstig hebben beschadigd'. Het zou juridisch actie ondernemen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO).