Hallo, ik ben Stijn. Ik ben volledig gevaccineerd en gezond, maar toch lijd ik sinds een paar dagen aan covid-19, overgekregen van een andere gevaccineerde. De deltavariant kan blijkbaar verschillende keren na elkaar langs de verdediging van de volledige vaccinatie sluipen. Voor de rest doen de vaccins nog altijd fantastisch werk. Niemand van de cluster waar ik deel van uitmaak is zwaar ziek geworden, dus het blijft min of meer beperkt tot praktische miserie. Maar mijn besmetting en die van minstens vier anderen had wel vermeden kunnen worden.

Vorige week testte iemand uit mijn directe omgeving positief op een zelftest, nadat die zich echt ziek voelde en covid-symptomen had. We zijn direct met de hele bubbel in quarantaine gegaan. De daaropvolgende PCR-testen gaven nog even hoop dat het bij die ene besmetting zou blijven. Maar een zestal dagen later ben ik toch ziek geworden en bleek ik ook 'sterk positief' te testen. Ik ben volledig gevaccineerd. Daardoor blijft het voorlopig bij een dag volledig van de kaart te zijn en daarna een aanslepende verkoudheid, lichte hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Bericht aan de gevaccineerden die ziek gaan werken of feesten.

Mijn geloof in een duurzame en snelle terugkeer naar normale tijden heeft een knauwtje gekregen. Iedereen in onze cluster is wellicht te grazen genomen door de deltavariant. Die kan blijkbaar zelfs minstens drie keer op rij door de verdediging van een dubbel gevaccineerde en gezonde mens breken. Nogmaals, niemand van de cluster is in het ziekenhuis terechtgekomen, zelfs niet een longpatiënt. De vaccins werken. Ze zijn een godsgeschenk.

Maar als die deltavariant overal zo sluw is, dan gaan er nog behoorlijk wat besmettingen gebeuren. Men geeft nu eenmaal al het virus door vooraleer de symptomen opduiken. En laten we bovendien ook niet naïef zijn. De drang om milde symptomen te negeren en corona te vergeten zit er bij iedereen in. Ik ben er dus geen fan om op dit moment al het tooghangen en dansen op 'privé-feestjes' in cafés toe te laten, of van de snelle afschaffing van de mondmaskerplicht op de werkvloer waar de werkgeversfederatie Voka voor pleit.

Mijn cluster zal jammer genoeg niet de enige zijn die te vermijden was met meer waakzaamheid en voorzichtigheid. Blijf thuis bij ziekte of milde symptomen en consulteer je huisarts, ook na een volledige vaccinatie. Het coronavirus geeft ons al anderhalf jaar zeer weinig marge om fouten te maken en dat blijft jammer genoeg nog even zo.

'Ik ben volledig gevaccineerd, het zal wel een gewone verkoudheid zijn' is niet de beste strategie om het rijk der vrijheid open te houden.

Correctie: Eerst was in deze getuigenis sprake van een cluster die tot één bron terug te leiden was die zich te laat had laten testen. Dit is niet zo gelopen. Mijn excuses voor de fout. Wat voor alle duidelijkheid wel klopt is dat het virus kan doorgegeven worden door volledig gevaccineerden.

Hallo, ik ben Stijn. Ik ben volledig gevaccineerd en gezond, maar toch lijd ik sinds een paar dagen aan covid-19, overgekregen van een andere gevaccineerde. De deltavariant kan blijkbaar verschillende keren na elkaar langs de verdediging van de volledige vaccinatie sluipen. Voor de rest doen de vaccins nog altijd fantastisch werk. Niemand van de cluster waar ik deel van uitmaak is zwaar ziek geworden, dus het blijft min of meer beperkt tot praktische miserie. Maar mijn besmetting en die van minstens vier anderen had wel vermeden kunnen worden.Vorige week testte iemand uit mijn directe omgeving positief op een zelftest, nadat die zich echt ziek voelde en covid-symptomen had. We zijn direct met de hele bubbel in quarantaine gegaan. De daaropvolgende PCR-testen gaven nog even hoop dat het bij die ene besmetting zou blijven. Maar een zestal dagen later ben ik toch ziek geworden en bleek ik ook 'sterk positief' te testen. Ik ben volledig gevaccineerd. Daardoor blijft het voorlopig bij een dag volledig van de kaart te zijn en daarna een aanslepende verkoudheid, lichte hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.Mijn geloof in een duurzame en snelle terugkeer naar normale tijden heeft een knauwtje gekregen. Iedereen in onze cluster is wellicht te grazen genomen door de deltavariant. Die kan blijkbaar zelfs minstens drie keer op rij door de verdediging van een dubbel gevaccineerde en gezonde mens breken. Nogmaals, niemand van de cluster is in het ziekenhuis terechtgekomen, zelfs niet een longpatiënt. De vaccins werken. Ze zijn een godsgeschenk.Maar als die deltavariant overal zo sluw is, dan gaan er nog behoorlijk wat besmettingen gebeuren. Men geeft nu eenmaal al het virus door vooraleer de symptomen opduiken. En laten we bovendien ook niet naïef zijn. De drang om milde symptomen te negeren en corona te vergeten zit er bij iedereen in. Ik ben er dus geen fan om op dit moment al het tooghangen en dansen op 'privé-feestjes' in cafés toe te laten, of van de snelle afschaffing van de mondmaskerplicht op de werkvloer waar de werkgeversfederatie Voka voor pleit.Mijn cluster zal jammer genoeg niet de enige zijn die te vermijden was met meer waakzaamheid en voorzichtigheid. Blijf thuis bij ziekte of milde symptomen en consulteer je huisarts, ook na een volledige vaccinatie. Het coronavirus geeft ons al anderhalf jaar zeer weinig marge om fouten te maken en dat blijft jammer genoeg nog even zo.'Ik ben volledig gevaccineerd, het zal wel een gewone verkoudheid zijn' is niet de beste strategie om het rijk der vrijheid open te houden.