Net als in vele andere landen heeft de daling van de economie alles te maken met de maatregelen om het coronavirus in te dijken.

Experts hadden wel een nog grotere achteruitgang verwacht, van -9 procent. De covid-19-crisis had ook in het eerste kwartaal al voor negatieve groei gezorgd: het Zwitserse bruto binnenlands product (bbp) daalde toen met 2,5 procent tegenover het voorgaande kwartaal.

Er staan nu dus twee opeenvolgende negatieve percentages in de tabellen, hetgeen betekent dat de Zwitserse economie in een recessie zit.

Net als in vele andere landen heeft de daling van de economie alles te maken met de maatregelen om het coronavirus in te dijken.Experts hadden wel een nog grotere achteruitgang verwacht, van -9 procent. De covid-19-crisis had ook in het eerste kwartaal al voor negatieve groei gezorgd: het Zwitserse bruto binnenlands product (bbp) daalde toen met 2,5 procent tegenover het voorgaande kwartaal. Er staan nu dus twee opeenvolgende negatieve percentages in de tabellen, hetgeen betekent dat de Zwitserse economie in een recessie zit.