Eigenaars van zonnepanelen hopen op veel zon. Behalve natuurlijk als dan telkens de omvormer van hun installatie uitvalt. Dat is een soort beveiliging, wanneer het elektriciteitsnet de overtollig geproduceerde stroom niet meer kan verwerken. Aangezien het daarna een tijdje duurt voor de installatie weer actief is, lopen de eigenaars heel wat stroom mis.

Het probleem duikt vooral op in gebieden waar veel installaties bij elkaar liggen of waar de elektriciteit langere afstanden moet afleggen. Daardoor kan bij zonnig weer de overtollig geproduceerde stroom niet goed verwerkt worden en vallen de installaties uit.

De Vlaamse ombudsman vindt dat de gedupeerden vergoed moeten worden, maar energieminister Demir (N-VA) verkiest een oplossing op lange termijn.

Eigenaars van zonnepanelen hopen op veel zon. Behalve natuurlijk als dan telkens de omvormer van hun installatie uitvalt. Dat is een soort beveiliging, wanneer het elektriciteitsnet de overtollig geproduceerde stroom niet meer kan verwerken. Aangezien het daarna een tijdje duurt voor de installatie weer actief is, lopen de eigenaars heel wat stroom mis. Het probleem duikt vooral op in gebieden waar veel installaties bij elkaar liggen of waar de elektriciteit langere afstanden moet afleggen. Daardoor kan bij zonnig weer de overtollig geproduceerde stroom niet goed verwerkt worden en vallen de installaties uit. De Vlaamse ombudsman vindt dat de gedupeerden vergoed moeten worden, maar energieminister Demir (N-VA) verkiest een oplossing op lange termijn.