Oud-premier Yves Leterme, een van de vier adjunct-secretarissen-generaal van de OESO, is blijkbaar niet goed op de hoogte van wat zijn instelling doet. Dat blijkt uit zijn bericht op Twitter over het exclusieve verslag dat woensdagmiddag op de websites van Trends en Knack verscheen over het recentste OESO-jaarrapport.

Op de websites van Trends en Knack staat sinds woensdagmiddag het exclusieve verslag over het rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) over de Belgische economie. De komende dagen wordt dat rapport doorgesproken met de Belgische beleidsverantwoordelijken. Het resultaat van die deliberaties is dan het finale OESO-rapport.

Op Twitter reageerde Yves Leterme, een van de vier adjunct-secretarissen-generaal van de OESO, met de boodschap dat we ons een beetje over het paard tilden. Onze rapportering sloeg volgens Leterme op studiewerk dat vorige week op de website van de OESO verscheen en waar de media vorige week over berichtten.

Grondig nazicht van de mediaberichten van de voorbije dagen en de website van de OESO leert dat Leterme blijkbaar niet goed weet wat er in en rond de instelling die hij mee leidt allemaal gebeurt. Leterme verwijst naar de de studie 'Enhancing the inclusiveness of the labor market in Belgium' (OECD working paper nr. 1009). Daarin staat onder meer dat de minimumlonen in België te hoog zijn. Daar berichtten de Belgische media inderdaad over.

Onze meest recente berichtgeving is echter gebaseerd op het interne OESO-document 'Belgium Survey/Tentative Outline'. Uiteraard komt een stukje van bovenvermelde studie over de Belgische arbeidsmarkt ook in de 'Belgium Survey' terug, maar tegelijk gaat het in die 'Belgium Survey' over veel meer dan alleen de arbeidsmarkt, wat wij ook schreven. Om u toe te laten de conclusies zelf te verifiëren, zetten we ook de tekst van het interne OESO-rapport op deze website.

J.V.O.

Oud-premier Yves Leterme, een van de vier adjunct-secretarissen-generaal van de OESO, is blijkbaar niet goed op de hoogte van wat zijn instelling doet. Dat blijkt uit zijn bericht op Twitter over het exclusieve verslag dat woensdagmiddag op de websites van Trends en Knack verscheen over het recentste OESO-jaarrapport.Op de websites van Trends en Knack staat sinds woensdagmiddag het exclusieve verslag over het rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) over de Belgische economie. De komende dagen wordt dat rapport doorgesproken met de Belgische beleidsverantwoordelijken. Het resultaat van die deliberaties is dan het finale OESO-rapport.Op Twitter reageerde Yves Leterme, een van de vier adjunct-secretarissen-generaal van de OESO, met de boodschap dat we ons een beetje over het paard tilden. Onze rapportering sloeg volgens Leterme op studiewerk dat vorige week op de website van de OESO verscheen en waar de media vorige week over berichtten. Grondig nazicht van de mediaberichten van de voorbije dagen en de website van de OESO leert dat Leterme blijkbaar niet goed weet wat er in en rond de instelling die hij mee leidt allemaal gebeurt. Leterme verwijst naar de de studie 'Enhancing the inclusiveness of the labor market in Belgium' (OECD working paper nr. 1009). Daarin staat onder meer dat de minimumlonen in België te hoog zijn. Daar berichtten de Belgische media inderdaad over.Onze meest recente berichtgeving is echter gebaseerd op het interne OESO-document 'Belgium Survey/Tentative Outline'. Uiteraard komt een stukje van bovenvermelde studie over de Belgische arbeidsmarkt ook in de 'Belgium Survey' terug, maar tegelijk gaat het in die 'Belgium Survey' over veel meer dan alleen de arbeidsmarkt, wat wij ook schreven. Om u toe te laten de conclusies zelf te verifiëren, zetten we ook de tekst van het interne OESO-rapport op deze website.J.V.O.