Waals minister-president Paul Magnette (PS) is naar eigen zeggen "gechoqueerd" dat de nieuwe federale regering "de werkmensen de crisis laat betalen". "Ik ben ongerust, zeker voor de werknemers, want zij zullen langer moeten werken en minder verdienen, terwijl alles duurder wordt", zei hij in een eerste reactie op het federale regeerakkoord.

"Aan de renteniers en aan de vermogens van de rijksten wordt niet geraakt", zei Magnette in de marge van de feestelijkheden rond de 75ste verjaardag van het Albertkanaal. Verder commentaar wil de Waalse minister-president pas geven als hij het hele regeerakkoord kent. (Belga/NS)

Waals minister-president Paul Magnette (PS) is naar eigen zeggen "gechoqueerd" dat de nieuwe federale regering "de werkmensen de crisis laat betalen". "Ik ben ongerust, zeker voor de werknemers, want zij zullen langer moeten werken en minder verdienen, terwijl alles duurder wordt", zei hij in een eerste reactie op het federale regeerakkoord. "Aan de renteniers en aan de vermogens van de rijksten wordt niet geraakt", zei Magnette in de marge van de feestelijkheden rond de 75ste verjaardag van het Albertkanaal. Verder commentaar wil de Waalse minister-president pas geven als hij het hele regeerakkoord kent. (Belga/NS)