De Europese Commissie weigert in haar rapport 800 miljoen euro aan maatregelen van de regering Michel I te aanvaarden. "De Commissie stuurt België naar huis met een herexamen in maart", aldus Temmerman.

De 800 miljoen euro aan maatregelen die Europa niet aanvaardt, gaan volgens Temmerman onder meer over ontvangsten die de regering had ingeschreven voor de fraudebestrijding, voor de liquidatiebonus en voor de afschaffing van de zogenaamde monsterboetes van 309 procent.

"Bovendien zegt de Commissie heel duidelijk dat de anticipatieve heffing op het pensioenspaargeld een eenmalige maatregel is die het structureel begrotingssaldo niet verbetert", weet de Vlaamse socialiste.

Volgens haar probeerde de regering deze week al te anticiperen op een negatief rapport door de schuld bij een ander te leggen. "Bij de economische groei die tegenvalt, bij de vorige regering, bij een politiek spel van Frankrijk en Italië", somt Temmerman op.

"De waarheid is dat de Europese Commissie streng is voor de begroting van deze regering en 800 miljoen aan maatregelen niet aanvaardt".

Ze merkt ook op dat de Europese Commissie vraagt een tax shift door te voeren waarbij de lasten op arbeid worden verlaagd. "Ik denk dat we intussen van elke nationale en internationale instantie dat advies hebben gekregen. Maar de regering blijft Oost-Indisch doof voor deze noodzaak", besluit Temmerman. (Belga/NS)

De Europese Commissie weigert in haar rapport 800 miljoen euro aan maatregelen van de regering Michel I te aanvaarden. "De Commissie stuurt België naar huis met een herexamen in maart", aldus Temmerman. De 800 miljoen euro aan maatregelen die Europa niet aanvaardt, gaan volgens Temmerman onder meer over ontvangsten die de regering had ingeschreven voor de fraudebestrijding, voor de liquidatiebonus en voor de afschaffing van de zogenaamde monsterboetes van 309 procent. "Bovendien zegt de Commissie heel duidelijk dat de anticipatieve heffing op het pensioenspaargeld een eenmalige maatregel is die het structureel begrotingssaldo niet verbetert", weet de Vlaamse socialiste.Volgens haar probeerde de regering deze week al te anticiperen op een negatief rapport door de schuld bij een ander te leggen. "Bij de economische groei die tegenvalt, bij de vorige regering, bij een politiek spel van Frankrijk en Italië", somt Temmerman op. "De waarheid is dat de Europese Commissie streng is voor de begroting van deze regering en 800 miljoen aan maatregelen niet aanvaardt".Ze merkt ook op dat de Europese Commissie vraagt een tax shift door te voeren waarbij de lasten op arbeid worden verlaagd. "Ik denk dat we intussen van elke nationale en internationale instantie dat advies hebben gekregen. Maar de regering blijft Oost-Indisch doof voor deze noodzaak", besluit Temmerman. (Belga/NS)