Dat schrijft dinsdag de krant Le Soir. Het Instituut wijst er op dat veel Waalse jobs door de ONEM (de RVA) worden gesubsidieerd of met het systeem van dienstencheques werken. Bovendien is de daling van de werkloosheid inmiddels gestabiliseerd.

Economist Philippe Defeyt van het Instituut gaat niet mee in de euforie van, onder andere, de SPF economie volgens dewelke Wallonië de crisis beter weerstaat dan Brussel en Vlaanderen. "Wat blijft er van werkgelegenheid over als je de jobs met dienstencheques of RVA-subsidies en andere daarvan aftrekt", stelt hij.

Dat schrijft dinsdag de krant Le Soir. Het Instituut wijst er op dat veel Waalse jobs door de ONEM (de RVA) worden gesubsidieerd of met het systeem van dienstencheques werken. Bovendien is de daling van de werkloosheid inmiddels gestabiliseerd. Economist Philippe Defeyt van het Instituut gaat niet mee in de euforie van, onder andere, de SPF economie volgens dewelke Wallonië de crisis beter weerstaat dan Brussel en Vlaanderen. "Wat blijft er van werkgelegenheid over als je de jobs met dienstencheques of RVA-subsidies en andere daarvan aftrekt", stelt hij.