De Europese Commissie start een onderzoek naar staatssteun bij Belfius op basis van een lijvig dossier dat de Belgische regering bij Europa indient. Mogelijk leidt het onderzoek tot banenverlies bij de bank. Dat schrijft De Morgen.

Overheidssteun
Het onderzoek is het gevolg van de overname van de bank door de Belgische overheid. Die kocht na de val van Dexia de bank voor een bedrag van 4 miljard euro. De Europese Commissie keurde die operatie destijds tijdelijk goed, maar gaat ze nu aan een diepgaand onderzoek onderwerpen. Ze vermoedt dat er sprake is van overheidssteun die de Belgische markt verstoort.

Werkgelegenheid
Als het onderzoek uitwijst dat er sprake is van ongeoorloofde steun, zal de Europese Commissie een aantal compenserende maatregelen vragen. Mogelijk kunnen die een repercussie hebben op de werkgelegenheid bij de bank.

Het Europees onderzoek slaat niet alleen op staatssteun. Belfius werd ook gevraagd om aan te tonen dat de bank-verzekeraar leefbaar is op langere termijn. (Belga/EE)

De Europese Commissie start een onderzoek naar staatssteun bij Belfius op basis van een lijvig dossier dat de Belgische regering bij Europa indient. Mogelijk leidt het onderzoek tot banenverlies bij de bank. Dat schrijft De Morgen. Overheidssteun Het onderzoek is het gevolg van de overname van de bank door de Belgische overheid. Die kocht na de val van Dexia de bank voor een bedrag van 4 miljard euro. De Europese Commissie keurde die operatie destijds tijdelijk goed, maar gaat ze nu aan een diepgaand onderzoek onderwerpen. Ze vermoedt dat er sprake is van overheidssteun die de Belgische markt verstoort. Werkgelegenheid Als het onderzoek uitwijst dat er sprake is van ongeoorloofde steun, zal de Europese Commissie een aantal compenserende maatregelen vragen. Mogelijk kunnen die een repercussie hebben op de werkgelegenheid bij de bank. Het Europees onderzoek slaat niet alleen op staatssteun. Belfius werd ook gevraagd om aan te tonen dat de bank-verzekeraar leefbaar is op langere termijn. (Belga/EE)