Het sociaal overleg is niet dood. Dat verklaarde voorzitster Michele Sioen donderdag, na afloop van een eerste vergadering van de Groep van Tien sinds het begin van de vakbondsacties.

Over de inhoud van het overleg wordt er niet gecommuniceerd, "om de sereniteit en het goede verloop van de gesprekken veilig te stellen". Iedereen was donderdag op het overleg aanwezig.

"De besprekingen zijn goed verlopen, wat aantoont dat er gepraat kan worden", aldus Sioen. Sinds de vakbonden hun actieplan tegen de besparingsmaatregelen van de regering-Michel hebben aangekondigd, leek het erop dat de kloof tussen werkgevers en werknemers groter is dan ooit.

Maar de sociale partners praten op het hoogste niveau nog altijd met elkaar: donderdag stond onder meer het compromisvoorstel van de regering over de zogenaamde losse eindjes in het kader van het eenheidsstatuut arbeiders-bedienden op het programma.

Volgende week komt er een nieuwe vergadering om de volgende stappen te bepalen, luidt het donderdag. (Belga/NS)

Het sociaal overleg is niet dood. Dat verklaarde voorzitster Michele Sioen donderdag, na afloop van een eerste vergadering van de Groep van Tien sinds het begin van de vakbondsacties. Over de inhoud van het overleg wordt er niet gecommuniceerd, "om de sereniteit en het goede verloop van de gesprekken veilig te stellen". Iedereen was donderdag op het overleg aanwezig."De besprekingen zijn goed verlopen, wat aantoont dat er gepraat kan worden", aldus Sioen. Sinds de vakbonden hun actieplan tegen de besparingsmaatregelen van de regering-Michel hebben aangekondigd, leek het erop dat de kloof tussen werkgevers en werknemers groter is dan ooit. Maar de sociale partners praten op het hoogste niveau nog altijd met elkaar: donderdag stond onder meer het compromisvoorstel van de regering over de zogenaamde losse eindjes in het kader van het eenheidsstatuut arbeiders-bedienden op het programma.Volgende week komt er een nieuwe vergadering om de volgende stappen te bepalen, luidt het donderdag. (Belga/NS)