Vlaanderen is niet te bespeuren op de ranglijst met economisch veelbelovende Europese regio's van de Financial Times. Dat staat in schril contrast met de 16e plaats die Wallonië wist te bemachtigen.

De Financial Times bracht haar ranglijst uit van veelbelovende Europese steden en regio's voor 2014-2015 en liet daarbij Vlaanderen links liggen. Wallonië kon daarentegen wel de ranglijst binnensluipen met een zestiende plaats. Gent staat op een bescheiden twintigste plaats in de top 25 van veelbelovende steden.

Gent in top twintig

Londen heeft haar eerste plaats weten te behouden als de Europese stad van de toekomst. Het Duitse Noordrijn-Westfalen ging met de prijs van veelbelovende regio lopen.

De studie gaat elk jaar op zoek naar de veelbelovende investeringslocaties voor de toekomst in Europa. De studie beoordeelde de verschillende Europese steden en regio's op economisch potentieel, FDI-strategie (buitenlandse investeringen), menselijk kapitaal en levensstijl, kostenefficiëntie, infrastructuur en ondernemingsvriendelijkheid.

De top drie van de steden bestaat respectievelijk uit Londen, Helsinki en Eindhoven. Gent staat op een bescheiden twintigste plaats. De top drie van de regio's wordt door Noordrijn-Westfalen, Schotland en Kopenhagen aangevoerd, met een zestiende plaats voor Wallonië.

Europese groei

Europa breidt uit. De bevolking neemt toe en de Europese Unie (EU) verwelkomde in juli 2013 Kroatië nog als nieuwe lidstaat. Vrije handel en verkeer van arbeid en personen in de EU zorgt ervoor dat landen in de rij staan om aan te sluiten, schrijft het fDi-magazine van de Financial Times.

Het magazine beschouwt Europa als een wereldregio die de afgelopen jaren door hevige recessies werd geraakt. Maar de heropkomst van Ierland en Spanje zou voor optimisme zorgen. De Financial Times kijkt uit naar de volgende ranglijsten met hopelijk een verbeterde positie voor beide landen. Misschien is er voor de lijst van 2016-2017 wel plaats voor Vlaanderen. (WB)

Vlaanderen is niet te bespeuren op de ranglijst met economisch veelbelovende Europese regio's van de Financial Times. Dat staat in schril contrast met de 16e plaats die Wallonië wist te bemachtigen. De Financial Times bracht haar ranglijst uit van veelbelovende Europese steden en regio's voor 2014-2015 en liet daarbij Vlaanderen links liggen. Wallonië kon daarentegen wel de ranglijst binnensluipen met een zestiende plaats. Gent staat op een bescheiden twintigste plaats in de top 25 van veelbelovende steden. Gent in top twintig Londen heeft haar eerste plaats weten te behouden als de Europese stad van de toekomst. Het Duitse Noordrijn-Westfalen ging met de prijs van veelbelovende regio lopen. De studie gaat elk jaar op zoek naar de veelbelovende investeringslocaties voor de toekomst in Europa. De studie beoordeelde de verschillende Europese steden en regio's op economisch potentieel, FDI-strategie (buitenlandse investeringen), menselijk kapitaal en levensstijl, kostenefficiëntie, infrastructuur en ondernemingsvriendelijkheid. De top drie van de steden bestaat respectievelijk uit Londen, Helsinki en Eindhoven. Gent staat op een bescheiden twintigste plaats. De top drie van de regio's wordt door Noordrijn-Westfalen, Schotland en Kopenhagen aangevoerd, met een zestiende plaats voor Wallonië. Europese groei Europa breidt uit. De bevolking neemt toe en de Europese Unie (EU) verwelkomde in juli 2013 Kroatië nog als nieuwe lidstaat. Vrije handel en verkeer van arbeid en personen in de EU zorgt ervoor dat landen in de rij staan om aan te sluiten, schrijft het fDi-magazine van de Financial Times. Het magazine beschouwt Europa als een wereldregio die de afgelopen jaren door hevige recessies werd geraakt. Maar de heropkomst van Ierland en Spanje zou voor optimisme zorgen. De Financial Times kijkt uit naar de volgende ranglijsten met hopelijk een verbeterde positie voor beide landen. Misschien is er voor de lijst van 2016-2017 wel plaats voor Vlaanderen. (WB)