Dat schrijft De Tijd.

De lagere schenkingsrechten staan centraal in het debat over de Vlaamse begrotingscontrole die volop aan de gang is. Door die tarieven te verminderen zullen er meer schenkingen komen en zal de opbrengst toch verhogen, is de redenering.

Achter de schermen wordt naarstig aan een compromis gewerkt. Voor wie schenkt aan een echtgenoot, partner of (klein)kinderen zal het schenkingstarief in de toekomst, volgens informatie van De Tijd, maximaal 18 procent bedragen. Vandaag loopt dat bij vastgoed met een waarde boven 500.000 euro op tot 30 procent. Ook in de maximumtarieven voor schenkingen aan mensen met een minder nauwe familieband wil de regering het mes zetten.

Daarnaast is er, nog altijd volgens De Tijd, stilaan een consensus in de maak om ook op Vlaams niveau een taxshift door te voeren. Die zou onder meer betrekking hebben op de kilometerheffing, de woonfiscaliteit en de verkeersbelasting.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De lagere schenkingsrechten staan centraal in het debat over de Vlaamse begrotingscontrole die volop aan de gang is. Door die tarieven te verminderen zullen er meer schenkingen komen en zal de opbrengst toch verhogen, is de redenering. Achter de schermen wordt naarstig aan een compromis gewerkt. Voor wie schenkt aan een echtgenoot, partner of (klein)kinderen zal het schenkingstarief in de toekomst, volgens informatie van De Tijd, maximaal 18 procent bedragen. Vandaag loopt dat bij vastgoed met een waarde boven 500.000 euro op tot 30 procent. Ook in de maximumtarieven voor schenkingen aan mensen met een minder nauwe familieband wil de regering het mes zetten. Daarnaast is er, nog altijd volgens De Tijd, stilaan een consensus in de maak om ook op Vlaams niveau een taxshift door te voeren. Die zou onder meer betrekking hebben op de kilometerheffing, de woonfiscaliteit en de verkeersbelasting.(Belga/RR)