De Vlaamse regering moet volgend jaar zowat 240 miljoen euro extra besparen om de begroting in evenwicht te houden, nu de economische groeiverwachtingen negatief zijn bijgesteld. Dat schrijft De Tijd op basis van berekeningen die circuleren in Vlaamse regeringskringen.

Het Planbureau verwacht voor dit jaar 1,1 in plaats van 1,4 procent economische groei. Voor volgend jaar is dat 1,5 procent in plaats van 1,8 procent. De Tijd citeert berekeningen waaruit moet blijken dat die bijstelling neerkomt op een extra besparing van zo'n 240 miljoen euro.

Tijdens de formatiegesprekken gingen N-VA, CD&V en Open VLD er nog van uit dat volgend jaar zowat 1,2 miljard bespaard moet worden. Dit jaar zou het tekort met 80 miljoen euro groeien. (Belga/WB)

De Vlaamse regering moet volgend jaar zowat 240 miljoen euro extra besparen om de begroting in evenwicht te houden, nu de economische groeiverwachtingen negatief zijn bijgesteld. Dat schrijft De Tijd op basis van berekeningen die circuleren in Vlaamse regeringskringen. Het Planbureau verwacht voor dit jaar 1,1 in plaats van 1,4 procent economische groei. Voor volgend jaar is dat 1,5 procent in plaats van 1,8 procent. De Tijd citeert berekeningen waaruit moet blijken dat die bijstelling neerkomt op een extra besparing van zo'n 240 miljoen euro. Tijdens de formatiegesprekken gingen N-VA, CD&V en Open VLD er nog van uit dat volgend jaar zowat 1,2 miljard bespaard moet worden. Dit jaar zou het tekort met 80 miljoen euro groeien. (Belga/WB)