Dat blijkt uit cijfers die senator Lode Vereeck (Open VLD) vergaarde en die in De Tijd worden gepubliceerd.

Het gaat om steun van het Agentschap Ondernemen, het innovatieagentschap IWT en Flanders' Drive. Bijna 70 procent van het totaalbedrag is afkomstig van het Agentschap Ondernemen, dat vooral de algemene bedrijfsvoering steunt.

Bijna 26 miljoen euro van deze rechtstreekse subsidies ging naar grote auto- en busproducenten in Vlaanderen. De grootste subsidietrekkers bij die producenten waren Ford Genk en Volvo Cars.

Naast de rechtstreekse subsidies kreeg de automobielindustrie ook investeringssteun via de verschillende investeringsmaatschappijen van de Vlaamse overheid, zoals de participatiemaatschappij PMV, de Limburgse reconversiemaatschappij LRM en de Vlaamse Participatiemaatschappij. Tussen 2009 en 2014 gaat het om 41,7 miljoen euro investeringssteun.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit cijfers die senator Lode Vereeck (Open VLD) vergaarde en die in De Tijd worden gepubliceerd. Het gaat om steun van het Agentschap Ondernemen, het innovatieagentschap IWT en Flanders' Drive. Bijna 70 procent van het totaalbedrag is afkomstig van het Agentschap Ondernemen, dat vooral de algemene bedrijfsvoering steunt. Bijna 26 miljoen euro van deze rechtstreekse subsidies ging naar grote auto- en busproducenten in Vlaanderen. De grootste subsidietrekkers bij die producenten waren Ford Genk en Volvo Cars. Naast de rechtstreekse subsidies kreeg de automobielindustrie ook investeringssteun via de verschillende investeringsmaatschappijen van de Vlaamse overheid, zoals de participatiemaatschappij PMV, de Limburgse reconversiemaatschappij LRM en de Vlaamse Participatiemaatschappij. Tussen 2009 en 2014 gaat het om 41,7 miljoen euro investeringssteun. (Belga/RR)