Dat schrijft De Tijd.

Tijdens de regeerperiode 2009-2014 betaalde Vlaanderen 35 miljoen euro aan zogenaamde verwijlintresten, zo besluit senator Lode Vereeck (Open VLD) op basis van cijfers van zijn partijgenote en Vlaams minister van Begroting Annemie Turtelboom.

De grootste wanbetaler is met 82 procent van de verwijlintresten het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken. Vooral het Vlaams Infrastructuurfonds, dat de wegeninfrastructuur en het structureel wegenonderhoud financiert, kampt met betwiste en te laat betaalde facturen.

De huidige Vlaamse regering wil niet-betwiste facturen binnen 30 dagen betalen. De verwijlintresten moeten naar beneden, stelt het Vlaams regeerakkoord, want "elke euro besteed aan verwijlintresten is een euro die niet besteed kan worden aan investeringen".

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Tijdens de regeerperiode 2009-2014 betaalde Vlaanderen 35 miljoen euro aan zogenaamde verwijlintresten, zo besluit senator Lode Vereeck (Open VLD) op basis van cijfers van zijn partijgenote en Vlaams minister van Begroting Annemie Turtelboom.De grootste wanbetaler is met 82 procent van de verwijlintresten het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken. Vooral het Vlaams Infrastructuurfonds, dat de wegeninfrastructuur en het structureel wegenonderhoud financiert, kampt met betwiste en te laat betaalde facturen. De huidige Vlaamse regering wil niet-betwiste facturen binnen 30 dagen betalen. De verwijlintresten moeten naar beneden, stelt het Vlaams regeerakkoord, want "elke euro besteed aan verwijlintresten is een euro die niet besteed kan worden aan investeringen".(Belga/RR)