Volgens de topman bij Unizo zijn besparingen noodzakelijk om vooruit te geraken. "We moeten meer besparen als we een Japans scenario willen vermijden en opnieuw duurzame groei en werkgelegenheid willen creëren", vertelt Van Eetvelt in een interview met het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Hij meent dat we nu moeten snoeien om te voorkomen dat we binnen twee jaar opnieuw moeten besparen.

Daarenboven is Van Eetvelt niet mals voor de koers die de oppositie vaart. "Met centen uitgeven die er niet zijn, begaf Vlaanderen zich op weg naar de afgrond" luidt het bij de spreekbuis van de zelfstandige ondernemers. "Kritiek is gemakkelijk en komt van de mensen die ons geleid hebben tot waar we vandaag staan"

Verder vertelt Van Eetvelt dat het feit dat gezinnen de factuur betalen niet mag overdreven worden. "We moeten de vergelijking maken tussen wat de gezinnen vandaag allemaal hebben en van de omringde landen", aldus de bestuurder. "De economie van de gratispolitiek heeft een enorme klap gekregen. Zo hebben de kmo's de energiefactuur betaald, wat tot faillissementen heeft geleid."

Ten slotte herinnert Van Eetvelt dat zelfstandigen de voorbije jaren loonverlies hebben geleden, wat minder reactie losweekte bij de publieke opinie.Volgens hem betalen de ondernemers ook nu een deel van de rekening, nu de verwachte lastenverlagingen vooruitgeschoven worden.

"Die waren nochtans nodig om de ondernemers ademruimte te geven om investeringen te doen en nieuwe werkgelegenheid te creëren", besluit Van Eetvelt. (Belga/NS)

Volgens de topman bij Unizo zijn besparingen noodzakelijk om vooruit te geraken. "We moeten meer besparen als we een Japans scenario willen vermijden en opnieuw duurzame groei en werkgelegenheid willen creëren", vertelt Van Eetvelt in een interview met het VRT-radioprogramma De Ochtend.Hij meent dat we nu moeten snoeien om te voorkomen dat we binnen twee jaar opnieuw moeten besparen.Daarenboven is Van Eetvelt niet mals voor de koers die de oppositie vaart. "Met centen uitgeven die er niet zijn, begaf Vlaanderen zich op weg naar de afgrond" luidt het bij de spreekbuis van de zelfstandige ondernemers. "Kritiek is gemakkelijk en komt van de mensen die ons geleid hebben tot waar we vandaag staan"Verder vertelt Van Eetvelt dat het feit dat gezinnen de factuur betalen niet mag overdreven worden. "We moeten de vergelijking maken tussen wat de gezinnen vandaag allemaal hebben en van de omringde landen", aldus de bestuurder. "De economie van de gratispolitiek heeft een enorme klap gekregen. Zo hebben de kmo's de energiefactuur betaald, wat tot faillissementen heeft geleid."Ten slotte herinnert Van Eetvelt dat zelfstandigen de voorbije jaren loonverlies hebben geleden, wat minder reactie losweekte bij de publieke opinie.Volgens hem betalen de ondernemers ook nu een deel van de rekening, nu de verwachte lastenverlagingen vooruitgeschoven worden."Die waren nochtans nodig om de ondernemers ademruimte te geven om investeringen te doen en nieuwe werkgelegenheid te creëren", besluit Van Eetvelt. (Belga/NS)