Maatwerkbedrijven zoals beschutte en sociale werkplaatsen zijn erg afhankelijk van andere bedrijven. Wanneer die ondernemingen stilvallen door een crisis zoals de huidige, dan heeft dat onmiddellijk ook gevolgen voor de maatwerkbedrijven. Daarom is het volgens minister Crevits belangrijk dat maatwerkbedrijven wendbaar zijn en ook focussen op innovatieve, duurzame en circulaire activiteiten.

Sociale tewerkstelling

'Veel circulaire economie-activiteiten lenen zich goed voor sociale tewerkstelling. Denk maar aan het inzamelen, sorteren, onderhoud of reparatie van herbruikbare goederen', klinkt het. Minister Crevits investeert nu vijf miljoen euro in de sector. Enkel de bedrijven die hun activiteiten (her)oriënteren op de circulaire economie, kunnen steun ontvangen.

Bij de 156 maatwerkondernemingen in Vlaanderen werken 23.447 mensen. De investering moet 215 jobs opleveren.

Maatwerkbedrijven zoals beschutte en sociale werkplaatsen zijn erg afhankelijk van andere bedrijven. Wanneer die ondernemingen stilvallen door een crisis zoals de huidige, dan heeft dat onmiddellijk ook gevolgen voor de maatwerkbedrijven. Daarom is het volgens minister Crevits belangrijk dat maatwerkbedrijven wendbaar zijn en ook focussen op innovatieve, duurzame en circulaire activiteiten.'Veel circulaire economie-activiteiten lenen zich goed voor sociale tewerkstelling. Denk maar aan het inzamelen, sorteren, onderhoud of reparatie van herbruikbare goederen', klinkt het. Minister Crevits investeert nu vijf miljoen euro in de sector. Enkel de bedrijven die hun activiteiten (her)oriënteren op de circulaire economie, kunnen steun ontvangen. Bij de 156 maatwerkondernemingen in Vlaanderen werken 23.447 mensen. De investering moet 215 jobs opleveren.