Volgens het rapport ligt de groei van de Britse economie de komende vijftien jaar 5 procent lager dan wanneer het land binnen de EU zou zijn gebleven. Dat is onder de voorwaarde dat de Britten een voor hen gunstig handelsverdrag met de EU afsluiten. Doen ze dit niet dan loopt het verschil op tot 8 procent.

De economische tegenslag zou gelden voor alle economische sectoren in alle regio's van het land. De zwaarst getroffen regio's zijn het noordoosten, de westelijke Midlands en Noord-Ierland.

Eind vorige week maakte de gouverneur van de Bank of England al bekend dat de keuze van de Britse bevolking voor een vertrek uit de EU de economie van het Verenigd Koninkrijk tot nu toe al tientallen miljarden ponden heeft gekost.

De Britse minister voor Brexit David Davis weigert te reageren.

Volgens het rapport ligt de groei van de Britse economie de komende vijftien jaar 5 procent lager dan wanneer het land binnen de EU zou zijn gebleven. Dat is onder de voorwaarde dat de Britten een voor hen gunstig handelsverdrag met de EU afsluiten. Doen ze dit niet dan loopt het verschil op tot 8 procent. De economische tegenslag zou gelden voor alle economische sectoren in alle regio's van het land. De zwaarst getroffen regio's zijn het noordoosten, de westelijke Midlands en Noord-Ierland. Eind vorige week maakte de gouverneur van de Bank of England al bekend dat de keuze van de Britse bevolking voor een vertrek uit de EU de economie van het Verenigd Koninkrijk tot nu toe al tientallen miljarden ponden heeft gekost.De Britse minister voor Brexit David Davis weigert te reageren.